Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Στις 60 δισ. στερλίνες ο λογαριασμός του Brexit, σύμφωνα με τον Davis

Sky News: Στις 60 δισ. στερλίνες ο λογαριασμός του Brexit, σύμφωνα με τον Davis
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Brexit, ο λογαριασμός θα μειωθεί κι άλλο
Στις 60 δισ. στερλίνες εκτιμάται τώρα ο λογαριασμός για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ενώ αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, φέρεται να δήλωσε σήμερα (15/9/2017) ο βρετανός υπουργός Brexit, David Davis, ενώπιον επικεφαλής επιχειρήσεων, ενώ προσέφερε διαβεβαιώσεις σχετικά με τις μελλοντικές οικονομικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρώπη, όπως μεταδίδει το «Sky News».
Το «Sky News» αναφέρει, παράλληλα, ότι ο Davis δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απολαμβάνει μια ολοκληρωμένη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit.
Ο βρετανός υπουργόςφέρεται να δήλωσε σε στελέχη όπως ο Xavier Rolet του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, ο Steve Varley, ο οποίος διαχειρίζεται την EY, και ο Vittorio Colao της Vodafone, ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη είναι δύσκολες, αλλά ότι δεν πρέπει να ανησυχούν.
Τρεις πηγές του τηλεοπτικού δικτύου δήλωσαν ότι ο Davis ανέφερε στη συνάντηση ότι η διαπραγματευτική ομάδα της ΕΕ, με επικεφαλής τον Michel Barnier, είχε εκτιμηθεί ότι επιδιώκει 100 δισ. λίρες από τη Βρετανία, αλλά αυτό το ποσό έχει πέσει στα 60 δισ. και μειώνεται.
Τα σχόλια αυτά του υπουργού Brexit ήρθαν λιγότερο από 15 μέρες αφότου περιέγραψε ως «ανοησίες» ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα «The Sunday Times», που ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσφέρθηκε να πληρώσει μέχρι και 50 δισ. λίρες στην ΕΕ για να ξεκινήσει τις εμπορικές συνομιλίες τον επόμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης