Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η ζήτηση μετρητών στη Φλόριντα διπλασιάστηκε πριν από το χτύπημα του τυφώνα Irma

ΗΠΑ: Η ζήτηση μετρητών στη Φλόριντα διπλασιάστηκε πριν από το χτύπημα του τυφώνα Irma
Δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω αύξηση της ζήτησης μετρητών, καθώς αυτή κορυφώθηκε πριν από τον τυφώνα, ενώ πλέον οι πολίτες επέστρεψαν στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγορές από το διαδίκτυο
Οι τράπεζες των ΗΠΑ υπό το φόβο τυφώνα Irma προσπάθησαν να εξασφαλίσουν διπλάσια ποσότητα μετρητών την περασμένη εβδομάδα, αναγκάζοντας δύο καταστήματα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed, Federal Reserve) στη Φλόριντα να εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να καλύψουν τη ζήτηση, πριν από τις πλημμύρες και τις διακοπές ρεύματος.
Τα γραφεία των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ στο Μαϊάμι και το Τζάκσονβιλ απέστειλαν ένα μεγάλο στόλο τεθωρακισμένων οχημάτων για να διαθέσουν 2,9 δισ. δολάρια σε τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα στην περιοχή, δύο φορές περισσότερο από τον εβδομαδιαίο μέσο όρο τους, σύμφωνα με αξιωματούχους στην περιφέρεια της Ατλάντα.
Δεν χρειάστηκε να εισέλθουν μετρητά από άλλες πολιτείες, όπως συνέβηκε στην περίπτωση της Λουιζιάνα μετά τον τυφώνα Καρίνα που έπληξε τη Νέα Ορλεάνη το 2005.
Σχεδόν 2 εκατομμύρια κατοικίες και επιχειρήσεις των ΗΠΑ παραμένουν χωρίς ρεύμα.
Δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω αύξηση της ζήτησης μετρητών, καθώς αυτή κορυφώθηκε πριν από τον τυφώνα, ενώ πλέον οι πολίτες επέστρεψαν στις ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγορές από το διαδίκτυο, χωρίς τα μετρητά να είναι απαραίτητα.
Στα τέλη  Αυγούστου του 2017, ο τυφώνας Harvey προκάλεσε  καταστροφές  στο υποκατάστημα της Fed στο Χιούστον, όπου οι αναλήψεις μετρητών σταμάτησαν εν μέσω των πλημμυρών και οι αποστολές μετρητών έκτακτης ανάγκης προωθήθηκαν από το Σαν Αντόνιο και το Ντάλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης