Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση για τερματισμό της κρίσης δηλώνει ότι βρίσκεται ο Maduro

Βενεζουέλα: Κοντά σε συμφωνία με την αντιπολίτευση για τερματισμό της κρίσης δηλώνει ότι βρίσκεται ο Maduro
Η αντιπολίτευση στις συζητήσεις θέτει την τήρηση κάποιων όρων
«Κοντά» σε μια συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση της Βενεζουέλας με την αντιπολίτευση, μετά από εβδομάδες συνομιλιών, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, N. Maduro.
«Είμαστε πολύ κοντά (σε μια συμφωνία),  καταφέραμε να στήσουμε και πάλι ένα τραπέζι διαλόγου απαραίτητο για την ειρήνη, την κυριαρχία και την ευημερία της Βενεζουέλας», δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, , N. Maduro.
Πάντως, την αισιοδοξία αυτή του Maduro δεν υιοθετεί η συμμαχία της αντιπολίτευσης Τραπέζι για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD), η οποία  παραμένει δύσπιστη υποστηρίζοντας πως «δεν θα υπάρξει διάλογος» όσο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει.
Σημειώνεται ότι υπό την αιγίδα της δομινικανής κυβέρνησης και των Ηνωμένων Εθνών, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση συμφώνησαν την Πέμπτη στον Άγιο Δομίνικο για τη σύσταση μιας ομάδας φιλικών χωρών ώστε να διεξάγουν τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις, ενώ θα συναντηθούν εκ νέου στις 27 Σεπτεμβρίου.
Η αντιπολίτευση στις συζητήσεις θέτει την τήρηση κάποιων όρων, όπως ένα «εκλογικό χρονοδιάγραμμα» περιλαμβανομένων των προεδρικών εκλογών στα τέλη του 2018, την απελευθέρωση 590 «πολιτικών κρατούμενων», την άρση των κυρώσεων που δεν επιτρέπουν σε ορισμένους αντιπολιτευόμενους να είναι υποψήφιοι στις εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης