Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Εκατέρωθεν αιχμές ανάμεσα σε Trump και Μay με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση με 29 τραυματίες στο Λονδίνο

Le Monde: Εκατέρωθεν αιχμές ανάμεσα σε Trump και Μay με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση με 29 τραυματίες στο Λονδίνο
"Αποτυχημένοι οι τρομοκράτες να τους χειρίζεστε πιο σκληρά" προέτρεψε ο Trump, για να απαντήσει η May ότι "οι εικασίες ενώ οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη δεν βοηθούν"
Η τρομοκρατική επίθεση που έγινε την Παρασκευή 15/9 στο μετρό του Λονδίνου με απολογισμό 29 τραυματίες έδωσε τροφή για εκατέρωθεν σχόλια ανάμεσα στην Theresa May και τον Donald Τrump, όπως γράφει η Le Monde.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση, που ήταν η πέμπτη σε έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Αμερικάνος πρόεδρος χαρακτήρισε στο Twitter τους τρομοκράτες "αποτυχημένους, που είχαν εντοπιστεί πριν από την επίθεση από τη Scotland Yard".
Στη συνέχεια, ο Trump επανήλθε με μία δεύτερη ανάρτηση, προτρέποντας "να χειριστούμε με πιο σκληρό τρόπο τους τρομοκράτες" και επισημαίνοντας ότι "το ίντερνετ είναι ένα εργαλείο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα".
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας απάντησε με δήλωσή της στην τηλεόραση στα σχόλια του Trump, λέγοντας ότι "οποιοσδήποτε κάνει εικασίες ενώ οι έρευνες είναι σε εξέλιξη δεν προσφέρει καμία βοήθεια".
Κατόπιν, ο Αμερικάνος πρόεδρος ανέφερε ότι μίλησε τηλεφωνικά με την Theresa May και της εξέφρασε την εκ βαθέων συμπάθεια των ΗΠΑ και τη δέσμευσή τους να εξαλείψουν την τρομοκρατία από αυτόν τον πλανήτη.
Τέλος, είπε ότι "οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους Λονδρέζους που βίωσαν μία βίαιη τρομοκρατική επίθεση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης