Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Ο Β. Johnson δεσμεύτηκε ξανά για 350 εκατ. στερλίνες τη βδομάδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά το Brexit

Skynews: Ο Β. Johnson δεσμεύτηκε ξανά για 350 εκατ. στερλίνες τη βδομάδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μετά το Brexit
Τον ισχυρισμό του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι σε θέση να ξοδεύει 350 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) μετά το Brexit,επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας,  Boris Johnson, γράφει το Skynews.
O υπουργός Εξωτερικών σε άρθρο του 4.000 λέξεων στην εφημερίδα Telegraph επέμεινε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο απελευθερωμένο από την ΕΕ, θα είναι το καλύτερο κράτος στον πλανήτη.
Η μεγαλύτερη δέσμευση των υποστηρικτών του Brexit πριν το δημοψήφισμα του 2016 ήταν ότι το NHS θα έχει όφελος 350 εκ. στερλινών την εβδομάδα, ποσό που θα εξοικονομήσει το Ηνωμένο Βασίλειο, από τη στιγμή που δεν θα συνεισφέρει πια τίποτα στην ΕΕ.
Η συγκεκριμένη δέσμευση έγινε αντικείμενο πικρόχολων και ειρωνικών σχολίων από τους υποστηρικτές της παραμονής στην ΕΕ, που κατηγόρησαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους ότι παραπλανούν τον κόσμο.
Ο αμφιλεγόμενος αυτός ισχυρισμός έκανε ακόμα και την Dr Sarah Wollaston που ήταν υπέρ του Brexit, να μιλήσει για οικονομικό ψέμα στην καρδιά της προεκλογικής εκστρατείας.
Αλλά ο Johnson υπεραμύνεται του συγκεκριμένου ισχυρισμού, γράφοντας για τα προνόμια του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
"Nαι, θα εξοικονομήσουμε 350 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα και μεγάλο μέρος αυτού του ποσού θα πάει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) για τον εκσυγχρονισμό του και τον εξοπλισμό του με καινούρια τεχνολογία" έγραψε σχετικά.
"To NHS είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς της χώρας, είναι κορυφαία πολιτική προτεραιότητα για τον βρετανικό λαό, αλλά και για το συντηρητικό κόμμα και βγαίνοντας από την ΕΕ θα μας δοθεί η ευκαιρία να περάσουμε αυτό το μήνυμα" συνέχισε στο ίδιο ύφος.
Ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε επίσης και για τις ευκαιρίες που θα έχει το Ηνωμένο Βασίλειο όταν πάρει τον έλεγχο της ρευστότητάς του σε μετρητά, των συνόρων του και των νόμων του.
"Θα υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί ο ΦΠΑ, θα έχουμε μία μεταναστευτική πολιτική που θα ταιριάζει στη Βρετανία, δεν θα κλείσουμε τις πόρτες, αλλά θα καλωσορίσουμε το ταλέντο που χρειαζόμαστε από την ΕΕ και όλο τον κόσμο".
Εκπρόσωπος του Jeremy Corbyn ανέφερε από την πλευρά του ότι "το σχέδιο του Boris Johnson είναι να μειώσει τον εταιρικό φόρο προς όφελος των πλούσιων και σε βάρος των δικαιωμάτων όλων των υπόλοιπων".
Tα 350 εκατ. στερλίνες για το ΝΗS τα χαρακτήρισε "φαντασίωση και κάλεσε την πρωθυπουργό να διευκρινίσει πώς θα δοθούν, αλλιώς να καταδικάσει την προσπάθεια παραπλάνησης για μία ακόμα φορά του βρετανικού λαού.
Η πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το όραμά της για το Brexit σε ομιλία της στη Φλωρεντία στις 22 Σεπτεμβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης