Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα σκληραίνει τη στάση της στα κρυπτονομίσματα και κλείνει τα ανταλλακτήρια bitcoin

tags :
Η Κίνα σκληραίνει τη στάση της στα κρυπτονομίσματα και κλείνει τα ανταλλακτήρια bitcoin
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι, οι κινεζικές κρατικές αρχές θα επιχειρήσουν να ελέγξουν ή και να απαγορεύσουν τις συναλλαγές με το κρυπτόνομισμα
Πολύ κοντά στην πραγματικότητα είναι στην Κίνα η απαγόρευση συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας έδωσαν εντολή σε όλα τα ανταλλακτήρια bitcoin να διακόψουν τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα σε μία προσπάθεια περιορισμού του οικονομικού κινδύνου. 
Οι επενδυτές ανησυχούν ότι, οι κινεζικές κρατικές αρχές θα επιχειρήσουν να ελέγξουν ή και να απαγορεύσουν τις συναλλαγές με το κρυπτόνομισμα.
Η ισοτιμία του bitcoin υποχωρούσε και χθες (15/9), για όγδοη συνεχόμενη συνεδρίαση, κατά περίπου 9% λίγο πάνω από τις 3.000 δολάρια ενώ από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας έχει υποχωρήσει περίπου κατά 32%.
Εντός του Σεπτεμβρίου 2017 υπήρξε έντονη φημολογία, πως το Πεκίνο σχεδίαζε την απαγόρευση συναλλαγών με bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα στις εγχώριες αγορές.
Ενώ το κίνητρο του Πεκίνου για την απαγόρευση των ανταλλαγών είναι γενικότερα ασαφές, έρχεται εν μέσω μιας ευρείας προσπάθειας για τον χρηματοοικονομικό κίνδυνο κατά την προετοιμασία ενός σημαντικού ανασχηματισμού ηγεσίας του Κομμουνιστικού Κόμματος τον Οκτώβριο 2017.
Η άνοδος του Bitcoin είχε προκαλέσει ανησυχίες, πως πρόκειται για «φούσκα» ενώ ο Jamie Dimon διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase το είχε αποκαλέσει «απάτη» και προειδοποιούσε περί μίας επικείμενης συντριβής του ψηφιακού νομίσματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης