Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εσωκομματική ψηφοφορία θα θέσει ο Schulz μία νέα κυβερνητική συνεργασία του SPD με το CDU της Merkel

tags :
Σε εσωκομματική ψηφοφορία θα θέσει ο Schulz μία νέα κυβερνητική συνεργασία του SPD με το CDU της Merkel
«Το να ρωτάς τα μέλη σου είναι μια κορυφαία στιγμή της εσωκομματικής δημοκρατίας» είπε ο ηγέτης του SPD
Σε εσωκομματική ψηφοφορία θα θέσει ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Martin Schulz το θέμα της κυβερνητικής  συνεργασίας με τους Χριστιανοδημοκράτες της Merkel μετά τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης Κυριακής (24/9).  
«Το να ρωτάς τα μέλη σου είναι μια κορυφαία στιγμή της εσωκομματικής δημοκρατίας.
Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω. Τα μέλη του SPD συμμετείχαν πολύ ενεργητικά στον προεκλογικό αγώνα, αλλά δεν γίνεται κάποιος μέλος του SPD μόνο για να κολλάει αφίσες.
Μέλος γίνεται για να συνδιαμορφώνει», είπε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών σε συνέντευξή του στο Spiegel.
Μέχρι τώρα ο Schulz  άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναληφθούν οι σχετικές συζητήσεις όπως έγινε μετά τις εκλογές του 2013.
Με την δήλωσή του περί εσωκομματικής ψηφοφορίας για τη συμμετοχή ή μη του κόμματός τους σε συνασπισμό με το CDU μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου φαίνεται πως ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός θέλει να καθησυχάσει τους επικριτές μιας νέας εκδοχής του μεγάλου συνασπισμού εντός του SPD, σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ένα τέτοιος ρόλος, του ήσσονος εταίρου σε έναν ενδεχόμενο συνασπισμό με τους Χριστιανοδημοκράτες, είναι δυνατός.
Εάν προκύψει τέτοια ψηφοφορία για επανάληψη του μεγάλου συνασπισμού τότε η ηγετική ομάδα περί τον Schulz θα έχει να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο αγώνα, διότι στο SPD διαμορφώνεται ισχυρή αντίσταση, εκτιμά το Spiegel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης