Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peter (Πράσινοι Γερμανίας): Η ελάφρυνση του χρέους είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα - Το θέμα θα ανοίξει μετά τις 24/9

tags :
Peter (Πράσινοι Γερμανίας): Η ελάφρυνση του χρέους είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα - Το θέμα θα ανοίξει μετά τις 24/9
«Aκόμα και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ θεωρούν το χρέος της Ελλάδας μη βιώσιμο», επισημαίνει η συμπρόεδρος των Πρασίνων
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους τάσσεται η συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, Simone Peter.
«Δεν βλέπουμε καλύτερη λύση από την ελάφρυνση του χρέους, για να σταθεί η ελληνική οικονομία ξανά στα πόδια της».
Το θέμα  θα τεθεί επί τάπητος μετά τις γερμανικές εκλογές «διότι ακόμα και οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ θεωρούν το χρέος της Ελλάδας μη βιώσιμο, λέει η Peter σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενόψει των επερχόμενων γερμανικών εκλογών (24/9).
H πράσινη πολιτικός χαρακτηρίζει τις προτάσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για την Ευρώπη πολύ καλές και πιστεύει πως «η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να τις λάβει υπόψη», διότι «η πολιτική της αυστηρής λιτότητας επιδείνωσε τα προβλήματα, εξ ου και πολλοί άνθρωποι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στην Ευρώπη.
Τονίζει την ανάγκη να υπάρξει περισσότερη αλληλεγγύη εντός της Ευρώπης και ότι η « γερμανική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σταματήσει να πηγαινοέρχεται στην Ευρώπη με υψωμένο το δάχτυλο σε θέματα οικονομικά και φορολογικά».
Για το προσφυγικό η Peter λέει πως «ιδίως χώρες της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, χρειάζονται υποστήριξη με το να κατανεμηθούν δίκαια οι πρόσφυγες στην Ευρώπη».
Το κόμμα της τάσσεται όχι μόνο υπέρ της  προστασίας του περιβάλλοντος της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά και «κατά της επαπειλούμενης δεξιάς στροφής στην Γερμανία», όπως υπογραμμίζει.
Η ηγέτης των Πρασίνων θεωρεί ότι «από την συρρίκνωση της δυναμικής Schulz μπορούμε όλοι να αντιληφθούμε πόσο ευμετάβλητες μπορούν να είναι οι δημοσκοπήσεις και για τον λόγο αυτό, είναι πιθανές και οι εκπλήξεις.
Για την ενδεχόμενη συμμετοχή των Πρασίνων στην μελλοντική κυβέρνηση η κ. Peter λέει ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν μεν δυνατότητα συνασπισμού μεταξύ Πρασίνων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστεράς», διευκρινίζει όμως ότι το κόμμα της έχει «με τους Σοσιαλδημοκράτες περισσότερες προγραμματικές συγκλίσεις, ενώ με την Αριστερά οι διαπραγματεύσεις θα ήταν πιο σύνθετες».
Για την Τουρκία τέλος, αναφέρει ότι «ο Erdogan έχει καταργήσει στην πράξη την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Χαρακτηρίζει ενθαρρυντικό όμως το γεγονός ότι η πολύ μικρή διαφορά στο δημοψήφισμα απέδειξε ότι πάρα πολλοί Τούρκοι επιθυμούν ένα δημοκρατικό μέλλον και ένα κράτος δικαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης