Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Θολή η ανάκαμψη της Ελλάδας, παρά τις ελπίδες για τέλος της λιτότητας

tags :
Guardian: Θολή η ανάκαμψη της Ελλάδας, παρά τις ελπίδες για τέλος της λιτότητας
Το κολοσσιαίο χρέος της Ελλάδας ταλανίζει την οικονομία, ενώ οι απαιτήσεις των πιστωτών για υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα θεωρούνται μη ρεαλιστικές από πολλούς οικονομολόγους, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα
Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι τόσο ευοίωνη, όπως μαρτυρά η βελτίωση κάποιων οικονομικών δεικτών σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε δημοσίευμά της για τις χώρες του Νότου της ΕΕ.
Ίσως φαίνεται, πως τώρα η οικονομία στην Ελλάδα είναι στην καλύτερη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, καθώς τα εργοστάσια επεκτείνουν την παραγωγή και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειά, αναφέρει η Guardian.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει ότι η χώρα έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που είδε την απώλεια του 25% του ΑΕΠ της.
Περισσότερο από το ένα πέμπτο των Ελλήνων σε ηλικία εργασίας και το 45% των νέων είναι εκτός εργασίας.
Το κολοσσιαίο χρέος της Ελλάδας ταλανίζει την οικονομία, ενώ οι απαιτήσεις των πιστωτών για υψηλά δημοσιονομικά πλεονάσματα θεωρούνται μη ρεαλιστικές από πολλούς οικονομολόγους.
Παρά τις ελπίδες για το φως στο τέλος της σήραγγας λιτότητας, η πραγματική ανάκαμψη φαίνεται να παραμένει ασαφής, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα.

Ο Τσίπρας εκτιμά πλέον περισσότερο την πολιτική της ελεύθερης αγοράς 

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης της Ελλάδας είναι κάτι που πρέπει να ολοκληρωθεί γιατί μόνο τότε η πιο ταραγμένη οικονομία της ευρωζώνης θα βρεθεί στους πρόποδες της ανάκαμψης.
Παρά τα σημάδια ανάπτυξης - η Ελλάδα σημείωσε δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης 0,7% φέτος για πρώτη φορά από το 2006 και έκανε μια επιτυχημένη δοκιμαστική επιστροφή στις αγορές - οι ξένες επενδύσεις μαστίζονται από τη γραφειοκρατία και την αντίσταση που βρίσκουν από πολιτικές αποφάσεις .
Ωστόσο τα καλά νέα για πολλούς είναι ότι η έλληνας πρωθυπουργός είναι πλέον πιο πραγματιστής καθώς ο αποδέχεται περισσότερο τις πολιτικές ενίσχυσης της ελεύθερης αγοράς ανακοινώνοντας ότι θα εποπτεύει ο ίδιος προσωπικά το Ταμείο ξένων επενδύσεων καθώς είναι το κλειδί για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας καθώς το 1/5 των ελλήνων είναι άνεργοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης