Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος των Κούρδων θέτει ζήτημα εθνικής ασφαλείας

Yildirim (πρωθ. Τουρκίας): Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος των Κούρδων θέτει ζήτημα εθνικής ασφαλείας
Σε αυτή την περίπτωση η Άγκυρα θα προβεί σε κάθε απαραίτητο βήμα 
Νέες απειλές κατά των Κούρδων εξαπέλυσε ο τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim λέγοντας ότι «το προγραμματισμένο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στο βόρειο Ιράκ αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφαλείας και η Άγκυρα θα προβεί σε κάθε απαραίτητο βήμα».
Την Παρασκευή (15/9) ο πρόεδρος του Ιρακινού Κουρδιστάν, της αυτόνομης οντότητας εντός του Ιράκ, M. Barsani δήλωσε ότι το δημοψήφισμα δεν θα αναβληθεί, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ και άλλων δυνάμεων της Δύσης που ανησυχούν ότι η ένταση μεταξύ της Βαγδάτης και του Ερμπίλ θα αποσπάσει την προσοχή από τον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Hainder al Ambadi από την πλευρά του, δήλωσε ότι οι Κούρδοι είναι σαν «να παίζουν με τη φωτιά» με τα σχέδια που έχουν για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.
Η δήλωση του Ιρακινού πρωθυπουργού ακολουθεί την έγκριση από το κοινοβούλιο της αυτόνομης κουρδικής περιοχής στο βόρειο Ιράκ των σχεδίων της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν να προχωρήσει στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την 25η Σεπτεμβρίου.
Η ψηφοφορία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα κέρδη που έχουν αποκομίσει οι Κούρδοι υπό το αυτόνομο καθεστώς τους, τόνισε ο ιρακινός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης