Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Το ακροδεξιό κόμμα, AfD, μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, μετά τις εκλογές (24/9)

tags :
Guardian: Το ακροδεξιό κόμμα, AfD, μπορεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στη Γερμανία, μετά τις εκλογές (24/9)
Επτά ημέρες πριν από τις εκλογές και η AfD βρίσκεται στην τρίτη θέση σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις,
Αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να είναι μετά τις γερμανικές εκλογές (24/9) το ακροδεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), καθώς η δύναμή του αυξάνεται, όσο πλησιάζουν οι κάλπες.
Επτά ημέρες πριν από τις εκλογές και η AfD βρίσκεται στην τρίτη θέση σε τέσσερις από τις πέντε τελευταίες δημοσκοπήσεις, όπως παρατηρεί η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα (17/9) από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Emnid στην εφημερίδα Bild am Sonntag έχει τη AfD στο 11%, ενώ η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Angela Merkel στο 36% και το κεντροαριστερό SPD στο 22%.
Σε περίπτωση που η Merkel και  ο Martin Schulz, συμφωνήσουν να συνεχίσουν να κυβερνούν σε ένα «μεγάλο συνασπισμό» μεταξύ των δύο ισχυρότερων κομμάτων, η AfD θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή (Bundestag), έναν ρόλο που παραδοσιακά φέρει πρόσθετα προνόμια, όπως η προεδρία της κοινοβουλευτικής επιτροπής προϋπολογισμού γράφει η βρετανική εφημερίδα.
Σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας Tagesspiegel του Βερολίνου, το ακροδεξιό κόμμα θα μπορούσε να καταλάβει 89 από τις 703 έδρες του γερμανικού Κοινοβουλίου. 
Το κόμμα, το οποίο ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 από μια ομάδα οικονομολόγων εναντίον των πακέτων διάσωσης των προβληματικών μελών της ευρωζώνης, κινήθηκε ακόμη πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα, μετά την αποτυχία να ξεπεράσει το πλαφόν του 5% στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης