Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκέντρωση και στη Μαδρίτη υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Συγκέντρωση και στη Μαδρίτη υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας
"Ελευθερία της έκφρασης", "δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς" και "δεν φοβόμαστε" ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στον δρόμο
Μετά την διαδήλωση χιλιάδων Καταλανών στη Βαρκελώνη υπέρ του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της και η Μαδρίτη «διαδηλώνει» για την Δημοκρατία, την ελευθερία και το δικαίωμα στην έκφραση.
Οι απειλές και προειδοποιήσεις της κυβέρνησης Rajoy να ακυρωθεί το προγραμματισμένο για την 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα δεν φαίνεται να πτοούν τους Καταλανούς ούτε φυσικά οι απαγορεύσεις της ισπανικής δικαιοσύνης που έχουν χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό το δημοψήφισμα.
Ο επικεφαλής εισαγγελέας δήλωσε σήμερα (17/9) ότι εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο να συλληφθεί ο πρόεδρος της τοπικής καταλανικής κυβέρνησης Carles Pitzemont,κι άλλοι πολιτικοί που προτρέπουν τους πολίτες ενάντια στο νόμο.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε ένα μικρό θέατρο στη συνοικία Λαβαπιές στην καρδιά της ισπανικής πρωτεύουσας, αφού το δικαστήριο απαγόρευσε να γίνει σε ένα πολιτιστικό κέντρο ιδιοκτησίας της δημοτικής αρχής της πόλης.
«Απέναντι στην απαγόρευσή τους, η αποφασιστικότητά μας» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης υπέρ της ανεξαρτησίας Omnium Cultural, τον οποίο το κοινό υποδέχθηκε με θερμά χειροκροτήματα εντός κι εκτός του θεάτρου.
«Έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την αλληλεγγύη μας. (…) Αυτό που βιώνουμε σήμερα είναι μια πραγματική διαδικασία ρήξης, ειρηνική και δημοκρατική» επισήμανε ο ίδιος.
«Ελευθερία της έκφρασης!», «δικαίωμα στο να αποφασίζει κανείς!», «δεν φοβόμαστε» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στον δρόμο, υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Επίσης, σήμερα οι ισπανικές αρχές συνέχισαν τις προσπάθειες να εμποδίσουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία στην Καταλονία, προχωρώντας σε μαζικές κατασχέσεις έντυπου προωθητικού υλικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης