Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Αναζητούμε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Β. Κορέα

Tillerson (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Αναζητούμε μία ειρηνική επίλυση της κρίσης στη Β. Κορέα
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Κίνα μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση των πιέσεων κατά της Πιονγιάνγκ
Την επίτευξη μίας ειρηνικής επίλυσης της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, που θα στοχεύει στην αποπυρηνικοποίηση της περιοχής επιδιώκουν οι ΗΠΑ, όπως κατέστησε σαφές χθες (17/9) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Rex Tillerson, στον απόηχο των νέων εντάσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιάνγκ.
Ειδικότερα, ο Tillerson ανέφερε ότι «οι ΗΠΑ εργάζονται ωστέ να πείσουν τη Β. Κορέα να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό και παραγωγικό διάλογο», τονίζοντας ωστόσο ότι εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες, τότε η μόνη επιλογή θα είναι αυτή της στρατιωτικής επέμβασης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί τη βοήθεια της Κίνας στο να αυξήσει τις πιέσεις κατά της Πιονγιάνγκ, περικόπτοντας τον εφοδιασμό πετρελαίου προς τη χώρα, ενώ από την πλευρά της, η Ρωσία θα μπορούσε να ανακαλέσει τους εργάτες της που βρίσκονται στη Βόρεια Κορέα.
Τα σχόλια του Tillerson έρχονται λίγη ώρα μετά τις ελαφρώς επιθετικότερες δηλώσεις της εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, η οποία τόνισε ότι τα πρόσφατα σχόλια του προέδρου Donald Trump περί «φωτιάς και οργής» δεν αποτελούν απλά μία κενή απειλή.
«Εάν η Β. Κορέα συνεχίσει με αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και οι ΗΠΑ πρέπει να υπερασπιστούν τη χώρα ή τους συμμάχους της, η Β. Κορέα θα καταστραφεί», ήταν το σχόλιο της Haley, η οποία ωστόσο διευκρίνησε ότι «όλοι γνωρίζουμε ότι κανείας από εμάς δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης