Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Δε θα επιτρέψουμε μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Β. Κορέα κοντά στα σύνορά μας

Ρωσία: Δε θα επιτρέψουμε μία στρατιωτική σύγκρουση με τη Β. Κορέα κοντά στα σύνορά μας
Η Ανώτατη Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο μίας ξένης παρέμβασης στην Πιονγιάνγκ θα έχει «τρομερές συνέπειες»
Στο γεγονός ότι η Ρωσία δεν πρόκεται να επιτρέψει την πρόκληση στρατιωτικής σύγκρουσης των ξένων δυνάμεων με τη Βόρεια Κορέα αναφέρθηκε σήμερα (18/9) ο επικεφαλής της Ανώτατης Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας, Konstantin Kosachev, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε χρήση όπλων μαζικής καταστροφής κοντά στα σύνορά της.
Ειδικότερα, ο ρώσος γερουσιαστής ανέφερε ότι οι ΗΠΑ «βρίσκονται σε περισσότερο βολική θέση επειδή η επικράτειά τους βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από τη Β. Κορέα και μπορούν να αντέξουν την πολυτέλεια πειραμάτων», για να διευκρινήσει εν συνεχεία ότι «εμείς ως χώρα που έχει κοινά σήμερα με τη Β. Κορέα δεν αστειευόμαστε».
«Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στις ΗΠΑ ή σε οποιοδήποτε άλλο έθνος να διεξάγει τέτοιου είδους πειράματα με τη Βόρεια Κορέα», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Kosachev στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.
Επιπλέον, τόνισε ότι η ηγεσία της Πιονγιάνγκ θα πράξει οτιδήποτε για να προστατεθεί από εξωτερικές απειλές, την ίδια στιγμή που οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους αναφέρονται σε σενάρια ξένης παρέμβασης και βίαιου εκτοπισμού τους βορειοκορεατικού καθεστώτος».
«Η υλοποίηση αυτού του σεναρίου θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες, καθώς οι αρχές της Β. Κορέας θα εφαρμόσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν στην κατοχή τους», προειδοποίησε ο ρώσος γερουσιαστής.
Σημειώνεται ότι τα σχόλια του Kosachev έρχονται μόλις λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Rex Tillerson ότι εάν αποτύχουν οι διπλωματικές προσπάθειες με την Βόρεια Κορέα, τότε η μόνη επιλογή θα είναι αυτή της στρατιωτικής επέμβασης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης