Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barack Obama: Από τον Λευκό Οίκο στη Wall Street έναντι αδρής αμοιβής – Οι νέες business ενός πρώην προέδρου

Barack Obama: Από τον Λευκό Οίκο στη Wall Street έναντι αδρής αμοιβής – Οι νέες business ενός πρώην προέδρου
Για ομιλία του σε συνέδριο της Northern Trust έλαβε ως αμοιβή το ποσό των 400.000 δολαρίων
Αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο πριν από μερικούς μήνες και αφού φρόντισε να ξεκουραστεί –με την πολυτέλεια που αρμόζει σε έναν πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ – ο Barack Obama, επιστρέφει.
Αυτή τη φορά ως ομιλητής σε κλειστά συνέδρια που διοργανώνουν κορυφαίοι επενδυτικοί όμιλοι της Wall Street και φυσικά το πράττει λαμβάνοντας αμοιβή που οι περισσότεροι κοινοί θνητοί ούτε καν θα μπορούσαν να ονειρευτούν.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, ο Obama την προηγούμενη εβδομάδα μίλησε σε συνέδριο της Northern Trust Corp. –στο οποίο συμμετείχαν πελάτες της εταιρείας- λαμβάνοντας ως αμοιβή το ποσό των 400.000 δολαρίων.
Σε μία ακόμη εμφάνισή του –χωρίς να υπάρχουν τα λαμπερά φώτα της δημοσιότητας- ενημέρωσε, επίσης, πελάτες της Carlyle Group (ενός εκ των κορυφαίων εταιρειών private equity παγκοσμίως) για τις εμπειρίες του στον Λευκό Οίκο.
Γι’ αυτό το περιστατικό αναπόλησης δεν έγινε γνωστή η αμοιβή του.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε συνέδριο για την υγειονομική περίθαλψη που διοργανώνει η επενδυτική τράπεζα Cantor Fitzgerald.
«Ήταν πρόεδρος όλων των ΗΠΑ και σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι χρηματοοικονομικές εταιρείες. Δεν νομίζω ότι έχει στο μυαλό του στερεότυπα του επιπέδου: οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι δεν αγαπούν τη χώρα μου», σπεύδει να υπογραμμίσει ο Robert Wolf, κορυφαίο πρώην στέλεχος της UBS.
Σίγουρα ο Obama δεν εκπλήσσει κανέναν με αυτές τις επιλογές του.
Αρκετοί πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ ή πρώην πρωθυπουργοί ευρωπαϊκών χωρών, μετά το πέρας της θητείας τους φρόντισαν να «μετακομίσουν» ως σύμβουλοι σε κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους και μάλιστα όλων των κλάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης