Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google εισάγει υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών στην αγορά της Ινδίας

Η Google εισάγει υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών στην αγορά της Ινδίας
Η αγορά ψηφιακών πληρωμών της Ινδίας αναμένεται να αυξηθεί δέκα φορές περισσότερο φτάνοντας τα 500 δισ. δολάρια μέχρι το 2020
Η Alphabet ιδιοκτήτρια εταιρεία της Google, ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017, μία εφαρμογή ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ινδία, καθώς προσπαθεί να κερδίσει έδαφος στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο χώρο των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα.
Η αγορά ψηφιακών πληρωμών της Ινδίας, που αναμένεται να αναπτυχθεί δέκα φορές περισσότερο από 500 δισ. δολάρια μέχρι το 2020, άρχισε να αναπτύσσεται ραγδαία, από όταν ο πρωθυπουργός της χώρας Narendra Modi απαγόρευσε το 2016 τα παλιά χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν υπηρεσίες ηλεκτρονικών πορτοφολιών και πληρωμές με κάρτα.
Ένα σύστημα πληρωμών που υποστηρίζεται από το κράτος, το Unified Payment Interface (UPI), βοήθησε επίσης τις τράπεζες να εισέλθουν στην αγορά, αναγκάζοντας τις εταιρείες ηλεκτρονικών πορτοφολιών να συνεργαστούν ενεργά με τις τράπεζες ή να υιοθετήσουν την πλατφόρμα στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά υπηρεσιών διαδικτύου στον κόσμο.
Η εφαρμογή πληρωμών της Google με τίτλο Tez, που σημαίνει γρήγορα στα ινδικά, χρησιμοποιεί το UPI και επιτρέπει στους χρήστες να συνδέουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με την υπηρεσία.
Η Google συνεργάζεται με την κεντρική τράπεζα της Ινδίας, η μεγαλύτερη της χώρας, την HDFC Bank, την ICICI Bank και την Axis Bank για την υπηρεσία.
Η Tez θα ανταγωνιστεί, μεταξύ άλλων, την Paytm, η οποία υποστηρίζεται από την SoftBank και την Alibaba.
Η Paytm είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία ηλεκτρονικού πορτοφολιού της χώρας, με περισσότερους από 225 εκατομμύρια χρήστες.
Ο υπουργός Οικονομικών Arun Jaitley, ο οποίος εγκαινίασε την υπηρεσία Tez στο Νέο Δελχί, δήλωσε ότι η Google επιθυμεί να ενταχθεί στον μετασχηματισμό της Ινδίας στη ψηφιακή οικονομία, ειδικά μετά τη δημοσκόπηση.
"Η ομάδα της Google ήταν δούλεψε με αποφασιστικότητα επειδή είδε προοπτικές, τόσο στην οικονομία όσο και στις επιχειρήσεις της Ινδίας".
Η Google έχει αυξήσει όλο και περισσότερο τις προσπάθειές της για να εισχωρήσει βαθύτερα στην ινδική αγορά.
Παρέχει δωρεάν Wi-Fi σε διάφορους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ολόκληρη τη χώρα και ξεκίνησε μια έκδοση της πλατφόρμας βίντεο YouTube που λειτουργεί σε πιο αργό δίκτυο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης