Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsmax: Trump και Τσίπρας θα συζητήσουν για την κρίση χρέους - Τι ενώνει τους 2 πολιτικούς

Newsmax: Trump και Τσίπρας θα συζητήσουν για την κρίση χρέους - Τι ενώνει τους 2 πολιτικούς
Ενδεχόμενη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Donald Trump θα τραβήξει όλα τα βλέμματα
Στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες «ψήνεται» συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται το αμερικανικό δίκτυο Newsmax.
«Με τον Λευκό Οίκο να αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο, Donald Trump πριν το τέλος του έτους, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του Τσίπρα επιβεβαίωσε στο Newsmax ότι σχεδιάζεται μια συνάντηση μεταξύ των ηγετών» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
«Αυτό για το οποίο εργαζόμαστε είναι για μια συνάντηση που θα έχε ουσία» είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε «θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να υλοποιηθεί η συνάντηση».
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μια συνάντηση Τσίπρα-Trump σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή παγκοσμίως διότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποφασίσουν εάν θα διατηρήσουν το τρέχον επίπεδο χρηματοδοτικής στήριξης προς το ΔΝΤ.
Εξάλλου, τον Ιούνιο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, σηματοδότησε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος του ΔΝΤ.
«Είχα την ευχαρίστηση να συναντηθώ με την Christine Lagarde τουλάχιστον 10 φορές» δήλωσε ο Mnuchin στο Newsmax.
«Το ΔΝΤ ήταν πολύ βοηθητικό στη σταθεροποίηση της Ελλάδας και στη συνεργασία του με την Ευρώπη.
Πιστεύω ότι θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα φέτος το καλοκαίρι που θα προκαλούσε σημαντικές ανησυχίες στις αγορές και στην οικονομία.
Πιστεύω ότι (η Lagarde) ήταν σημαντικό κομμάτι εκείνων των διαπραγματεύσεων» επισημαίνει ο ίδιος.
Και το ίδιο δημοσίευμα καταλήγει ως εξής: «η συνάντηση Trump - Τσίπρα θα είναι ενδιαφέρουσα και λόγω των ομοιοτήτων των δύο ηγετών.
Αν και δύο προέρχονται από τα αντίθετα άκρα του πολιτικού φάσματος και δύο θεωρούνται λαϊκιστές και πολιτικά outsiders.
Ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα ιδρύθηκε μόλις 11 χρόνια πριν κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα και ο Τσίπρας -ένα πολιτικό outsider γνωστό για την άρνηση του να φορέσει γραβάτα- γίνει πρωθυπουργός».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης