Τελευταία Νέα
Διεθνή

Davis (Βρετανία): Πρέπει να διατηρήσουμε μετά το Brexit τη συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας

Davis (Βρετανία): Πρέπει να διατηρήσουμε μετά το Brexit τη συνεργασία με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας
Μια νέα συμφωνία για την ασφάλεια μετά το Brexit πρότεινε σήμερα η Βρετανία στην ΕΕ
Mια νέα συμφωνία για την ασφάλεια μετά το Brexit πρότεινε σήμερα (18/9/2017) η Βρετανία στην ΕΕ, επιδιώκοντας να διατηρηθεί και να εντατικοποιηθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, ώστε να αποτραπούν οι «συνεχώς αυξανόμενες και ολοένα πιο διασυνοριακές απειλές».
Στο έκτο έγγραφο πολιτικής που καθορίζει το όραμα της Βρετανίας για τις σχέσεις της με την ΕΕ μετά την έξοδό της από το μπλοκ, τον Μάρτιο του 2019, η βρετανική κυβέρνηση δήλωσε ότι επιθυμεί να διατηρήσει τα οφέλη της συνεργασίας με την ΕΕ για την ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι είναι προς το συμφέρον των δύο μερών.
Η πρόταση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκρηξη στο μετρό του Λονδίνου, κατά την οποία τραυματίστηκαν 30 άνθρωποι.
«Έχουμε ήδη ένα βαθύ επίπεδο συνεργασίας με την ΕΕ σε θέματα ασφάλειας και είναι και προς το συμφέρον και των δύο να βρούμε τρόπους για να το διατηρήσουμε», δήλωσε ο υπουργός Brexit, David Davis.
«Μια νέα συνθήκη για την ασφάλεια με την ΕΕ θα υποστηρίζεται από τις κοινές μας αρχές και θα πρέπει να διασφαλίζει ότι η εταιρική μας σχέση έχει την ευκινησία να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες απειλές που αντιμετωπίζουμε», πρόσθεσε ο Davis.
Σύμφωνα με το έγγραφο, μια εντελώς νέα μορφή συμφωνίας για την ασφάλεια είναι απαραίτητη, καθώς δεν υπάρχει ικανοποιητικό προηγούμενο για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας μεταξύ της ΕΕ και τρίτων κρατών, προσθέτοντας ότι η στήριξη σε υπάρχοντα μοντέλα θα μείωνε την άμυνα της Βρετανίας και της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης