Τελευταία Νέα
Διεθνή

Focus: Πολλοί μετανάστες μετακινούνται από την Τουρκία στην Ελλάδα

Focus: Πολλοί μετανάστες μετακινούνται από την Τουρκία στην Ελλάδα
Κατά μέσο όρο, εισέρχονται 175 μετανάστες την ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017
Η διαδρομή των Βαλκανίων έκλεισε το 2016 με αποτέλεσμα πολλοί απελπισμένοι πρόσφυγες να ταξιδεύουν σε όλη τη Μεσόγειο, εκατοντάδες άνθρωποι πνίγονται εβδομαδιαίως στα εξόχως απόκεντρα σύνορα της Ευρώπης και πολλοί πρόσφυγες περιμένουν σε αυτοσχέδια στρατόπεδα κάτω από ανάξια συνθήκες αναφέρει σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό FOCUS Online.
Ο αριθμός των μεταναστών που εισέρχονται από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά έχει αυξηθεί και πάλι.
Μεταξύ της 1ης και της 18ης Σεπτεμβρίου 2017 σκοτώθηκαν σχεδόν 3.150 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNHCR) και της Ελληνικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση κρίσεων των προσφύγων.
Κατά μέσο όρο, εισέρχονται 175 μετανάστες την ημέρα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017.
Οι ελληνικές αρχές απέδωσαν αυτή την αύξηση στον καλοκαιρινό καιρό που επικρατεί επί του παρόντος στο Αιγαίο.
"Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση", δήλωσε ένας αξιωματικός της Ακτοφυλακής της Γερμανικής Υπηρεσίας Τύπου.
Η ΕΕ έχει επανειλημμένα δηλώσει τις τελευταίες ημέρες ότι η Τουρκία ενέκρινε το σύμφωνο επαναπατρισμού που συμφωνήθηκε μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας τον Μάρτιο του 2016.
Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προβλέπει ότι η Τουρκία θα μειώσει την εισροή προσφύγων και την ΕΕ για να μπορέσει να επιστρέψει όλους τους μετανάστες που εισέρχονται παράνομα στα ελληνικά νησιά μέσω της Τουρκίας και δεν τους έχει δοθεί άσυλο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης