Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πράσινο φως» από την ΕΕ για τη «χείρα βοηθείας» 835 εκατ. στερλινών από την RBS σε βρετανικές τράπεζες

tags :
«Πράσινο φως» από την ΕΕ για τη «χείρα βοηθείας» 835 εκατ. στερλινών από την RBS σε βρετανικές τράπεζες
Το σχέδιο εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση στην αποτυχία της κολοσσιαίας τράπεζας να πουλήσει τη θυγατρική Williams & Glyn
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα (18 Σεπτεμβρίου 2017) το «πράσινο φως» -έπειτα από καταρχήν συμφωνία την 26η Ιουλίου 2017 με την κυβέρνηση της Theresa May- για τη χρηματοδότηση ύψους 835 εκατ. στερλινών (1 δισ. ευρώ) από τη Royal Bank of Scotland σε βρετανικές τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.
Το σχέδιο εμφανίζεται ως εναλλακτική λύση στην αποτυχία της κολοσσιαίας τράπεζας να πουλήσει τη θυγατρική Williams & Glyn, κάτι που είχε τεθεί ως προϋπόθεση για την κρατική διάσωση ύψους 45 δισ. δολαρίων της RBS το 2008, στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
«Το “πακέτο” στοχεύει στη μεταφορά ενός μεριδίου αγοράς 3% σε τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ταμείου για καινοτόμες πρωτοβουλίες», δήλωσε στο Reuters ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Η πώληση της Williams & Glyn είχε τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διάσωση της RBS με χρήματα των Βρετανών φορολογούμενων το 2008, ούτως ώστε να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός στον κλάδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης