Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Στα 3,092 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά διαθέσιμα τον Αύγουστο του 2017

tags :
Κίνα: Στα 3,092 τρισ. δολάρια τα συναλλαγματικά διαθέσιμα τον Αύγουστο του 2017
Είναι η πρώτη φορά, από τον Ιούνιο του 2014, που τα διαθέσιμα αυξάνονται για επτά συνεχόμενους μήνες
Οι καθαρές πωλήσεις συναλλάγματος από τις κινεζικές εμπορικές τράπεζες μειώθηκαν τον Αύγουστο του 2017, καθώς οι διασυνοριακές κινήσεις κεφαλαίων ήταν ισορροπημένες και σταθερές, δήλωσε ο Οργανισμός Εξωτερικού Συναλλάγματος της χώρας.
Οι τράπεζες αγόρασαν συνάλλαγμα αξίας 141,2 δισ. δολαρίων και πούλησαν συνάλλαγμα αξίας 145 δισ. δολαρίων, καταγράφοντας δηλαδή καθαρές πωλήσεις 3,8 δισ. δολαρίων, μειωμένες κατά 75% από τον Ιούλιο του 2017.
Στο πρώτο 8μηνο του 2017, οι τράπεζες αγόρασαν συνάλλαγμα συνολικής αξίας 1,04 τρισ. δολαρίων, ενώ οι πωλήσεις συναλλάγματός τους ανήλθαν σε 1,15 τρισ. δολάρια.
Ο Οργανισμός Εξωτερικού Συναλλάγματος ανέφερε ότι η προσφορά και ζήτηση ξένων νομισμάτων τον Αύγουστο ήταν πιο ισορροπημένη από ό,τι τον προηγούμενο μήνα και ότι οι εισροές κεφαλαίων από το εμπόριο και τις επενδύσεις αυξήθηκαν.
Στο ίδιο μήκος κύματος, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της Κίνας αυξήθηκαν τον Αύγουστο του 2017, για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καθώς το γουάν ενισχύθηκε και μειώθηκε η πίεση για μεγάλες εκροές κεφαλαίων, όπως έδειξαν προηγούμενα στοιχεία της κεντρικής τράπεζες.
Τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ανήλθαν σε 3,092 τρισ. δολάρια στο τέλος Αυγούστου, σημειώνοντας άνοδο 10,8 δισ. δολαρίων σε σχέση με τον Ιούλιο.
Είναι η πρώτη φορά, από τον Ιούνιο του 2014, που τα διαθέσιμα αυξάνονται για επτά συνεχόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης