Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Canada: Ελέγχεται η επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων και του ισχυρότερου δολ.

Bank of Canada: Ελέγχεται η επίδραση των υψηλότερων επιτοκίων και του ισχυρότερου δολ.
Η τράπεζα θα παρακολουθεί την αύξηση του προστατευτικού συναισθήματος για τον κίνδυνο που θέτει στην ανάπτυξη, δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής Timothy Lane
Η Τράπεζα του Καναδά (Bank of Canada, BoC) θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο με τον οποίο η οικονομία ανταποκρίνεται τόσο στα υψηλότερα επιτόκια όσο και στο ισχυρότερο δολάριο Καναδά και θα παρακολουθεί την αύξηση του προστατευτικού συναισθήματος για τον κίνδυνο που θέτει στην ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα (18/9/2017) ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Timothy Lane.
Ο Lane δήλωσε ότι η ανάπτυξη καθίσταται όλο και ευρύτερα βασισμένη και αυτοσυντηρούμενη, ενώ η επέκταση των εισαγωγών μηχανημάτων και εξοπλισμού αποτελεί πρώιμη ένδειξη αύξησης των επιχειρηματικών επενδύσεων.
«Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο πώς η οικονομία θα ανταποκριθεί τόσο στα υψηλότερα επιτόκια όσο και στο ισχυρότερο δολάριο Καναδά», ανέφερε ο Lane.
«Βλέπουμε μια ευρεία ενδυνάμωση των επιχειρηματικών επενδύσεων και των εξαγωγών, σε συνδυασμό με μια παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη που γίνεται όλο και πιο συγχρονισμένη», συνέχισε.
Ο Lane προειδοποίησε ότι εάν οι κανόνες συναλλαγών αλλάξουν κατά τρόπο που να υπονομεύουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και τον αυξημένο ανταγωνισμό που προκύπτει από το ελεύθερο εμπόριο, ο Καναδάς θα μπορούσε να χάσει μέρος της ζήτησης για τις εξαγωγές του, με αποτέλεσμα μια χαμηλότερη δυνητική ανάπτυξη και επιπτώσεις για τη νομισματική πολιτική.
«Για παράδειγμα, μια χαμηλότερη δυναμική θα σήμαινε ότι η επέκταση της οικονομίας παράγει πληθωριστικές πιέσεις νωρίτερα και έτσι η πολιτική θα πρέπει να ανταποκριθεί σε αυτό», δήλωσε ο Lane.
Ωστόσο, δεδομένης της πολυπλοκότητας των αλλαγών και του γεγονότος ότι η νέα εμπορική πολιτική θα επηρεάσει πιθανώς την πραγματική και τη δυνητική οικονομική ανάπτυξη, η τράπεζα «δεν μπορεί να προσαρμόσει τη νομισματική πολιτική εν αναμονή των κινδύνων αυτών», επεσήμανε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης