Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η λύση στο πρόβλημα της κακόβουλης διαφήμισης στο internet η διαφάνεια των διαφημιζόμενων

tags :
Η λύση στο πρόβλημα της κακόβουλης διαφήμισης στο internet η διαφάνεια των διαφημιζόμενων
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις ΗΠΑ, απαιτεί διαφάνεια στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, όμως οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της
Η λύση για τις ύποπτες διαφημίσεις στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με έναν καθηγητή επικοινωνιολόγο στις ΗΠΑ, είναι πολύ απλή, απλά και μόνο παίρνοντας παράδειγμα από την τηλεόραση, καθώς όσοι διαφημίζονται πρέπει να παρέχουν τα στοιχεία τους.
"Όταν αγοράζετε διαφήμιση σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο, πρέπει να δοθούν στοιχεία αυτού που πληρώνει και από πού προέρχονται τα χρήματα αυτά", δήλωσε ο Jonathan Taplin, διευθυντής του εργαστηρίου Annenberg Innovation Lab του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.
Το Facebook και η Google, από την άλλη πλευρά, προστατεύονται από ένα νόμο που επιτρέπει στους διαφημιζόμενους να παραμείνουν ανώνυμοι, δήλωσε ο Taplin.
Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις ΗΠΑ, απαιτεί διαφάνεια στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, όμως οι διαφημίσεις στο διαδίκτυο δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της.
"Είχαμε ένα πολύ χαλαρό ρυθμιστικό καθεστώς, αλλά υποθέτω ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτό", τονίζει ο Taplin.
"Θα οδηγήσει σε περισσότερες αλλαγές και ρυθμίσεις και είναι αλήθεια ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζουν κάποιες".
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, νωρίτερα το Σεπτέμβριο 2017, εισήγαγε κατευθυντήριες γραμμές για τους γίγαντες του διαδικτύου όπως το Facebook, το Google και το Twitter, για την ταχύτερη κατάργηση του παράνομου περιεχομένου από τους ιστοτόπους τους
Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές, αλλά οι νομοθέτες έχουν πει ότι θα ακολουθήσει νομοθεσία, που θα προβλέπει κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης.
Το Facebook έχει δεχθεί κριτική, για την πολιτική του σε σχέση με τη διαφήμιση, που επέτρεψε σε ρώσους χάκερς να προβάλουν διαφημίσεις και σε διαφημιζόμενους να προσεγγίσουν χρήστες που χρησιμοποίησαν ρητορική μίσους με αντισημιτικά σχόλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης