Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απολύσεις 14.000 εργαζομένων θα «απαντήσει» στις συνεχόμενες ζημίες η σουηδική Ericsson

tags :
Με απολύσεις 14.000 εργαζομένων θα «απαντήσει» στις συνεχόμενες ζημίες η σουηδική Ericsson
Οι απολύσεις θα είναι απόρροια της οριστικής απόσυρσης από αγορές που πλέον είναι ζημιογόνες
Με ένα «τσουνάμι» απολύσεων θα αντιμετωπίσει τις συνεχόμενες οικονομικές ζημίες η άλλοτε πανίσχυση τεχνολογική Ericsson, καθώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Börje Ekholm, αναμένεται να χάσουν τη θέση τους συνολικά 14.000 υπάλληλοι (εκ των 53.000), σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Μάλιστα, οι απολύσεις θα είναι απόρροια της οριστικής απόσυρσης της -εδρεούσουσας στη Στοκχόλμη- εταιρείας δικτύων από αγορές που πλέον είναι ζημιογόνες.
Από τις μαζικές περικοπές γλιτώνουν οι μηχανικοί και οι ερευνητές της Ericsson στη Σουηδία.
Το β' 3μηνο 2017, οι ζημίες της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 122,3 εκατ. δολάρια έναντι κερδών ύψους 191 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Την ίδια στιγμή, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 7,7% στα 6,01 δισ. δολάρια, ενώ ο κ. Ekholm, προειδοποίησε για ενδεχόμενη περαιτέρω διεύρυνση των ζημιών τους επόμενους μήνες.
«Με βάση τις τρέχουσες προοπτικές της αγοράς, θα επιταχύνουμε τις ενέργειές μας για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε τον στόχο μας να διπλασιάσουμε το λειτουργικό περιθώριο του 2016 πέραν από το 2018», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του κ. Ekholm, ο οποίος τόνισε ότι κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες τα κέρδη της Ersicsson θα μπορούσαν να πληγούν ακόμα και κατά 600 εκατ. δολ.
Σε ότι αφορά της πωλήσεις, καταγράφηκε σημαντική μείωση στις ευρυζωνικές αγορές, ενώ οι διαδικτυακές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 8%, λόγω ασθενέστερης ζήτησης στις αγορές της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης