Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Αν οι ΗΠΑ απειληθούν θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα - Η Αμερική πάνω απ' όλα

Trump: Αν οι ΗΠΑ απειληθούν θα καταστρέψουν ολοκληρωτικά τη Βόρεια Κορέα - Η Αμερική πάνω απ' όλα
Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ
Ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα απειλήσει τις ΗΠΑ, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
«Αν οι ΗΠΑ απειληθούν δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Βόρεια Κορέα» είπε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα τόνισε ότι θα βάζει την Αμερική πάνω απ' όλα, ενώ απευθυνόμενος στους ηγέτες του κόσμου είπε «το ίδιο θα πρέπει να κάνετε κι εσείς για τις χώρες σας».
Αναφερόμενος, στο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Un, τόνισε «ο rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας τόσο για τον εαυτό του όσο και για το καθεστώς του».
Πέραν της Β. Κορέας ο Trump επιτέθηκε στις κυβερνήσεις Συρίας, Ιράν και Βενεζουέλας.
Αναφορικά με το Ιράν τόνισε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στη χώρα προκειμένου «να σταματήσει να σκορπίζει τον θάνατο και την καταστροφή.
Πάνω απ’ όλα η κυβέρνηση του Ιράν θα πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τους τρομοκράτες, να ξεκινήσει να υπηρετεί τον δικό της λαό και να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών».
Χαρακτήρισε ως «εγκληματικό καθεστώς» την κυβέρνηση του Bashar al-Assad στη Συρία, προσθέτοντας ότι «έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα ενάντια στους ίδιους τους πολίτες της, ακόμη και ενάντια σε αθώα παιδιά».
Αντιστοίχως η κυβέρνηση του Nicolas Maduro είναι δικτατορία, σύμφωνα με τον Trump, η οποία έχει «προκαλέσει τεράστιο πόνο και δυστυχία και έχει επιβάλει μία αποτυχημένη ιδεολογία στον λαό.
Το πρόβλημα στη Βενεζουέλα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζει σωστά τον σοσιαλισμό αλλά ότι τον εφαρμόζει πλήρως.
Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε επιπλέον μέτρα, εάν η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχίσει να βαδίζει στο μονοπάτι της επιβολής αυταρχισμού στους πολίτες της χώρας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης