Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (OHE): Πρέπει να αποφευχθεί ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα

Guterres (OHE): Πρέπει να αποφευχθεί ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα
Οι παγκόσμιοι ηγέτες τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια για τους πρόσφυγες για χάριν του πολιτικού κέρδους, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ
Έκκληση να αποφευχθεί ένας πόλεμος με τη Βόρεια Κορέα, απηύθυνε σήμερα (19/9/2017) ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Antonio Guterres, ενώ επέκρινε τους παγκόσμιους ηγέτες ότι τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια για τους πρόσφυγες για χάριν του πολιτικού κέρδους, σε δύο προφανείς επιθέσεις κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.
Στην πρώτη του ομιλία στην ετήσια Γενική Συνέλευση των παγκοσμίων ηγετών του ΟΗΕ από τον Ιανουάριο που ανέλαβε καθήκοντα, ο Guterres δήλωσε ότι η κρίση στη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί μέσω μιας πολιτικής διαδικασίας.
«Αυτή είναι μια στιγμή που πρέπει να επιδείξουμε πoλιτική δεινότητα», δήλωσε ο Guteres, πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.
«Δεν πρέπει να υπνοβατήσουμε προς τον πόλεμο», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Guterres, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας προσφύγων του ΟΗΕ, εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν στερεότυπα και έγιναν αποδιοπομπαίοι τράγοι, αλλά και για το γεγονός ότι πολιτικοί ηγέτες τροφοδοτούν τη δυσαρέσκεια μεταξύ των πολιτών, «σε αναζήτηση εκλογικού κέρδους».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης