Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Bayer χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εξαγορά της Monsanto ύψους 66 δισ. δολ

tags :
Η Bayer χρειάζεται περισσότερο χρόνο για την εξαγορά της Monsanto ύψους 66 δισ. δολ
Το κλείσιμο της συμφωνίας στις αρχές του 2018 είναι πλέον πιο πιθανό από το τέλος του 2017
Η γερμανική εταιρεία φαρμάκων και φυτοφαρμάκων Bayer ανακοίνωσε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία ύψους 66 δισ. δολαρίων, για να αποκτήσει τον αμερικανικό όμιλο Monsanto.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει λεπτομερώς την προτεινόμενη εξαγορά με προθεσμία στις 8 Ιανουαρίου 2107, αλλά η Bayer δήλωσε ότι έχει ζητήσει από τη ρυθμιστική αρχή, να παρατείνει την έρευνα έως τις 22 Ιανουαρίου 2017, με την Επιτροπή να έχει δεσμευτεί να απαντήσει σύντομα.
Ο Liam Condon, επικεφαλής του τμήματος καλλιέργειας της Bayer, δήλωσε:
"Το κλείσιμο της συμφωνίας στις αρχές του 2018 είναι πλέον πιο πιθανό από το τέλος του 2017".
Εξέφρασε επίσης την πεποίθησή του ότι η ΕΕ θα δώσει το πράσινο φως.
Ωστόσο, η εταιρεία δήλωσε ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων για να μετριάσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά τη δεσπόζουσα θέση της εταιρείας στην αγορά της ψηφιακής γεωργίας.
Η Επιτροπή τον Αύγουστο του 2017, ξεκίνησε μια εις βάθος έρευνα για την εξαγορά, λέγοντας ότι ανησυχεί για τον ανταγωνισμό σε διάφορες αγορές φυτοφαρμάκων και σπόρων.
Σε γενικές γραμμές, δήλωσε ότι η συμφωνία θα μπορούσε να επιβραδύνει τον ανταγωνισμό για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει να αποτρέψει την υπερβολική κυριαρχία της Bayer, σε συνδυασμένες προσφορές σπόρων και φυτοφαρμάκων με τη βοήθεια ψηφιακών εργαλείων καλλιέργειας, όπως οι συνδεδεμένοι αισθητήρες, και οι μηχανές ακριβείας.
Η Bayer, η οποία έκανε μια παρουσίαση για την επιχειρηματική της δραστηριότητα την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, δήλωσε επίσης ότι θα αντιμετωπίσει τις ευμετάβλητες παγκόσμιες αγορές για το υπόλοιπο της χρονιάς, αλλά θα επιστρέψει αργά στην ανάπτυξη από το 2018, συμπεριλαμβανομένης της επιχείρησής της από την Βραζιλία.
Η Bayer προειδοποίησε τον Ιούνιο 2017 ότι οι κακές πωλήσεις των διανομέων καλλιεργειών στη Βραζιλία θα πλήξουν τα κέρδη για το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης