Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Fed

Μικρές μεταβολές στις ευρωαγορές - Στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Fed
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,04% υψηλότερα, στις 382,12 μονάδες
Με μικρές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (19/9/2017) οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής εν όψει των αποφάσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αύριο Τετάρτη, μετά τη διήμερη συνεδρίαση.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,04% υψηλότερα, στις 382,12 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους να τερματίζουν σε αρνητικό έδαφος και τα κυριότερα χρηματιστήρια να εμφανίζουν μεικτή εικόνα.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,30%, στις 7.275,25 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,02% και έκλεισε στις 12.561,79 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,16% υψηλότερα, στις 5.237,44 μονάδες.
Η Fed αναμένεται να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, ενώ οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις για τον ρυθμό της περαιτέρω σύσφιξης της πολιτικής της αυτή και την επόμενη χρονιά.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται, ωστόσο, να ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., πιθανότατα τον Οκτώβριο.



Οι τραπεζικές μετοχές έλαβαν ώθηση, με την HSBC να ενισχύεται κατά 1%, εν μέσω των προσδοκιών για μια σταδιακή απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Fed, που θα μπορούσε να στείλει μήνυμα ότι θα ακολουθήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ, ECB).
Εν τω μεταξύ, μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο ευρωπαϊκός κλάδος τροφίμων και ποτών, που κατέγραψε απώλειες περίπου 0,7%, καθώς η μεξικανική εταιρεία εμφιάλωσης και λιανεμπορίου Fomento Economico Mexicano ανακοίνωσε ότι πούλησε ένα μερίδιο 5,24% στη δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία του κόσμου, την Heineken, με τις μετοχές της τελευταίας να υποχωρούν κατά 3,8%.
Εν τω μεταξύ, οι αγορές βρήκαν κάποια στήριξη σε ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, σημερινά (19/9) στοιχεία της ΕΚΤ έδειξαν ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Ευρωζώνης διευρύνθηκε τον Ιούλιο του 2017 στα 25,1 δισ. ευρώ, από 22,8 δισ. ευρώ τον Ιούνιο.
Παράλληλα, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας ανάκαμψη μετά από δύο συνεχόμενους μήνες πτώσης.
Την ίδια ώρα, θετικά επηρέασε το επενδυτικό κλίμα τα στοιχεία του Ινστιτούτου ZEW για το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, που έδειξαν βελτίωση του σχετικού δείκτη στις 17,0 μονάδες, από 10,0 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, το «βλέμμα» των επενδυτών ήταν στραμμένο και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα απειλήσει τη χώρα του, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
«Αν οι ΗΠΑ απειληθούν δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης