Διεθνή

Σύμβουλος του Trump «έκρυψε» έκθεση που αποδείκνυε πως οι πρόσφυγες συνείσφεραν στις ΗΠΑ 63 δισ. δολ. την τελευταία 10ετία!

tags :
Σύμβουλος του Trump «έκρυψε» έκθεση που αποδείκνυε πως οι πρόσφυγες συνείσφεραν στις ΗΠΑ 63 δισ. δολ. την τελευταία 10ετία!
Κατόπιν της παρέμβασης, η τελική έκθεση δεν περιείχε τα φορολογικά οφέλη από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες
Σε μία ιδιαίτερα «βροντερή» αποκάλυψη προχώρησε σήμερα (19 Σεπτεμβρίου 2017) η εφημερίδα «Times», η οποία απολάλυψε τον ρόλο-κλειδί συμβούλου του Donald Trump στο να «χαντακωθεί» πρόσφατη πρόχειρη έκθεση του τμήματος Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (Department of Health and Human Services), η οποία αποδείκνυε πως οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη χώρα την τελευταία δεκαετία προσέφεραν στις Η.Π.Α. 63 δισ. δολάρια περισσότερα από όσο κόστισαν (μέσω των παροχών που δικαιούνται από το κράτος), καταργώντας έτσι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ατζέντας προστατευτισμού του Αμερικανού Προέδρου.
Όπως αναφέρεται λοιπόν στο δημοσίευμα της εφημερίδας -που επικαλείται πηγές της κυβέρνησης-, ο Stephen Miller, σύμβουλος του Ρεπουμπλικάνου για το μεταναστευτικό-προσφυγικό, αντέδρασε στην έκθεση και ζήτησε να αναδειχθούν μόνο τα κόστη για τους πρόσφυγες και μετανάστες, και όχι τα οφέλη του κράτους από αυτούς.
Κατόπιν της παρέμβασης, η τελική έκθεση δεν περιείχε τα φορολογικά οφέλη από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω αξιωματούχος είναι ο ίδιος που πρότεινε ο αριθμός των μεταναστών στις Η.Π.Α. να συρρικνωθεί το επόμενο έτος στις 15.000, από 50.000 που είναι αυτή τη στιγμή (επίδοση επίσης κατά πολύ μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν).
Ο κ. Trump θα αποφασίσει στις 1 Οκτωβρίου 2017 για τον τελικό αριθμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης