Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουλάχιστον 216 νεκροί από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Δεκάδες κτήρια κατέρρευσαν, άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων

tags :
Τουλάχιστον 216 νεκροί από τα 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό - Δεκάδες κτήρια κατέρρευσαν, άγνωστος αριθμός εγκλωβισμένων
Ο δεύτερος μεγάλος σεισμός που χτυπά το Μεξικό το Σεπτέμβριο
(upd9) Τουλάχιστον 216 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών ο οποίος έπληξε χθες Τρίτη 19/9 στις 13:14 τοπική ώρα (21:14 ώρα Ελλάδας), το κεντρικό Μεξικό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφέ και, καταρρεύσεις δεκάδων κτηρίων ακόμα και στην πρωτεύουσα της Πόλης του Μεξικό.
Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν με αμείωτη ένταση την προσπάθεια για τον εντοπισμό επιζώντων, ο αριθμός των οποίων είναι άγνωστος, την ώρα που εκατομμύρια πολίτες στο Μεξικό δεν έχουν ηλεκτροδότηση
«Έχουμε κάποια κτίρια (που κατέρρευσαν) στα οποία κατά τις πληροφορίες μας μπορεί να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα.
Τα σωστικά συνεργεία δουλεύουν με πολλή προσοχή ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικό.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μόνο στην Πόλη του Μεξικό έχουν καταρρεύσει 44 κτήρια, ανάμεσα τους και ένα δημοτικό σχολείο.
Από την κατάρρευση του κτηρίου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 21 παιδιά, ενώ περίπου άλλα 20 εξακολουθούν να αγνοούνται.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε ακριβώς την ημέρα που συμπληρώθηκε η 32η επέτειος από τον σεισμό του 1985, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή 10.000 και πλέον πολιτών.
Πολλοί συμμετείχαν σε ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμών, όπως έγινε έκτοτε παράδοση κάθε 19η Σεπτεμβρίου.
Ο σεισμός ήταν ο δεύτερος που συγκλόνισε το Μεξικό μέσα στον Σεπτέμβριο, καθώς στις 7 Σεπτεμβρίου δόνηση 8,2 Ρίχτερ έπληξε νότιες Πολιτείες αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 98 νεκρούς.
O Donald J. Trump o Πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε στο twitter ο Θεός να ευλογεί τον λαό της Πόλη του Μεξικού. Είμαστε μαζί σας και θα είμαστε εκεί για εσάς.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Πουέμπλα, κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ η δόνηση σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 51 χιλιομέτρων.
Ο δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού δήλωσε ότι άνθρωποι έχουν παγιδευτεί εντός αρκετών κτιρίων που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες στην Πόλη του Μεξικού, έπειτα από το χτύπημα του εγκέλαδου.
Εικόνες που μεταδόθηκαν στην μεξικανική τηλεόραση και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κτίρια να έχουν καταρρεύσει και αυτοκίνητα καταπλακωμένα από συντρίμμια.
Η σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 8 χλμ νοτιοανατολικά του Ατενσίνγκο στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικά) και βάθος 51 χλμ, επισήμανε το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο αρχικά έδωσε το μέγεθος του σεισμού στα 7,4 Ρίχτερ αλλά με νέα ανακοίνωσή του, τονίζει ότι τελικώς ήταν 7,1 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Reuters χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους, ενώ υπάρχουν αναφορές για καταρρεύσεις κτιρίων.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του U.S. Geological Survey το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται πέντε μίλια νοτιοανατολικά του Atencingo στην επαρχία της Puebla και ήταν εστιακού βάθους 32 μιλίων.
Το Χρηματιστήριο του Μεξικό ανακοίνωσε, επίσης, ότι σταματά τις συναλλαγές λόγω του σεισμού.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Μεξικό είχε πληγεί από σεισμική δόνηση 8,2 Ρίχτερ, αποτέλεσμα των οποίων ήταν μεγάλες καταστροφές και τουλάχιστον 90 νεκρούς.











(Πρώτη ενημέρωση 21:10 19 Σεπτεμβρίου 2017)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης