Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dalio (Bridgewater Associates): Μεγάλη φούσκα το Bitcoin

Dalio (Bridgewater Associates): Μεγάλη φούσκα το Bitcoin
Ο Dalio ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι επενδυτές που αγοράζουν το ψηφιακό νόμισμα το κάνουν με την ελπίδα να κάνουν βγάλουν ένα γρήγορο, υπονομεύοντας τη λειτουργικότητα του bitcoin ως νόμισμα
Ο ιδρυτής της Bridgewater Associates του μεγαλύτερου hedge fund παγκοσμίως, o μεγαλοεπενδυτής Ray Dalio, δήλωσε ότι το bitcoin είναι "σε μια φούσκα" κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο CNBC, υποστηρίζοντας ότι το λεγόμενο νόμισμα είναι πολύ δύσκολο να το ξοδέψει κανείς και πολύ ασταθές για να χρησιμοποιηθεί ως αποθεματικό πλούτου.
Ο Dalio ισχυρίστηκε ότι οι περισσότεροι επενδυτές που αγοράζουν το ψηφιακό νόμισμα το κάνουν με την ελπίδα να κάνουν βγάλουν ένα γρήγορο, υπονομεύοντας τη λειτουργικότητα του bitcoin ως νόμισμα.
"Υπάρχουν δύο πράγματα που απαιτούνται για ένα νόμισμα. Το πρώτο πράγμα είναι να  μπορείτε να κάνετε συναλλαγές με αυτό, είναι ένα μέσο ανταλλαγής. Το δεύτερο πράγμα είναι ότι πρέπει να είναι αποθεματικό πλούτου.
Από την άποψη ωε αποθεματικού πλούτου, δεν είναι αποτελεσματικό το bitocoin, επειδή είναι αρκετά ασταθές.
Σε αντίθεση με το χρυσό, ο οποίος αντανακλά την αξία του χρήματος και είναι πιο σταθερός, το bitcoin είναι μια πολύ κερδοσκοπική αγορά¨ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Dalio πρόσθεσε ότι αμφιβάλλει για το ότι οι κυβερνήσεις θα επιτρέψουν στις συναλλαγές bitcoin να παραμείνουν ανώνυμες.
Το IRS έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της Coinbase, μιας δημοφιλούς πλατφόρμας ανταλλαγής bitcoin, απαιτώντας τα στοιχεία των συναλλαγών, μια απόφαση που πολλοί στην κοινότητα του bitcoin την είδαν ως την αρχή της προσπάθειας της αμερικανικής κυβέρνησης να ρίξει φως στους χρήστες του κρυπτονομίσματος.
Ήδη οι ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει εξελιγμένες τεχνικές ανάλυσης blockchain, και μπόρεσαν να ανιχνεύσουν τα bitcoins πίσω στους αντίστοιχους ιδιοκτήτες τους, καθιστώντας πιο δύσκολο για τους φορολογικούς απατεώνες και για αυτούς που ξεπλένουν χρήματα να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό νόμισμα για να διευκολύνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους.
Με βάση μόνο την κερδοσκοπία - η τιμή του Bitcoin έχει σημειώσει κέρδη άνω του 300% από την αρχή του 2017.
Ο Dalio υποστηρίζει ότι το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι το bitcoin είναι φούσκα.
To Bitcoin αντιμετωπίζει επίσης τον ανταγωνισμό από άλλα ψηφιακά νομίσματα όπως το Ethereum, το οποίο συνιστά  ακόμα ένα πρόβλημα για τους επενδυτές σε ψηφιακά νομίσματα, σύμφωνα με την άποψη του Dalio.
"Υπάρχουν και άλλα κρυπτονομίσματα.
Το Bitcoin ενδέχεται να χάσει τον ανταγωνισμό απέναντι σε άλλα κρυπτονομίσματα" ανέφερε ο Dalio.
To Bitcoin έφθασε στο υψηλό των 5.000 δολαρίων τον Σεπτέμβριο του 2017. Ωστόσο, το ψηφιακό νόμισμα υποχώρησε νωρίτερα αυτό το μήνα εν μέσω αναφορών ότι οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές ανάγκασαν τις τοπικές πλατφόρμες ανταλλαγών bitcoin να κλείσουν ως μέρος καταστολής των ICO.
Η μείωση της τιμής του bitocoin επιταχύνεται - στέλνοντας το ψηφιακό νόμισμα κάτω από 3.000 δολάρια, το πιο αδύναμο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου 2017- αφού ο Διευθύνων Σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, δήλωσε ότι το bitcoin είναι «απάτη».
Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, το bitcoin έχει διαψεύσει όποιους έχουν καταφερθεί εναντίον του.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης