Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά και ο Nasdaq, εν αναμονή της Fed

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street - Σε ιστορικά υψηλά και ο Nasdaq, εν αναμονή της Fed
Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ότι θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της ενδεχομένως από τον Οκτώβριο
Με κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (19/9/2017) η Wall Street, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αναζητώντας ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο (20/9) κάποια νέα αύξηση των επιτοκίων της, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., ενδεχομένως από τον Οκτώβριο.
Έτσι, ο Dow Jones industrial average ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 22.370,80 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη για όγδοη συνεχόμενη ημέρα και το έκτο του συνεχόμενο υψηλό ρεκόρ.
Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,11% και έκλεισε στις 2.506,65 μονάδες, σημειώνοντας το τέταρτο διαδοχικό του ρεκόρ, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,10% υψηλότερα, στις 6.461,32 μονάδες - επίσης ιστορικό υψηλό.







Οι αμερικανικές μετοχές συγκράτησαν τα κέρδη τους μετά την ομιλία του Donald Trump στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία ο αμερικανός πρόεδρος εκτόξευσε νέες απειλές κατά της Βόρειας Κορέας.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατέστησε σαφές ότι σε περίπτωση που η Βόρεια Κορέα απειλήσει τις ΗΠΑ, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
«Αν οι ΗΠΑ απειληθούν δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος, στο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Un, τόνισε «ο rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας τόσο για τον εαυτό του όσο και για το καθεστώς του».
Πέραν της Β. Κορέας ο Trump επιτέθηκε στις κυβερνήσεις Συρίας, Ιράν και Βενεζουέλας.
Αναφορικά με το Ιράν τόνισε ότι θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στη χώρα προκειμένου «να σταματήσει να σκορπίζει τον θάνατο και την καταστροφή.
Εν τω μεταξύ, λίγο πριν το κλείσιμο της Wall, οι μετοχές εταιρειών όπλων σημείωναν ράλι, στον απόηχο δημοσιεύματος του «Reuters» που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Trump προετοιμάζεται να χαλαρώσει τους κανόνες για τις εξαγωγές αμερικανικών όπλων.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων της σημερινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές της T-Mobile (+5,9%) και της Sprint (+6,8%), καθώς δημοσίευμα του CNBC ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για συγχώνευση.
Οι επενδυτές παρακολούθησαν επίσης ορισμένα ενθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ ανέκαμψαν τον Αύγουστο του 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 0,6% - η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2017.
Παράλληλα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,8% τον Αύγουστο, στις 1,18 εκατ., ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων για 1,175 εκατ.
Από την άλλη, διεύρυνση κατέγραψε στο β’ τρίμηνο του 2017 το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών των ΗΠΑ, κατά 8,5%, στα 123,1 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, ανησυχίες προκαλεί η αναβάθμιση στην κατηγορία 5 του κυκλώνα Maria, ο οποίος πλήττει τις τελευταίες ώρες τη νήσο Δομινίκα, με τους ειδικούς να επισημαίνουν πως υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο ο συγκεκριμένος κυκλώνας να ακολουθήσει το «μονοπάτι» του κυκλώνα Irma.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο έκλεισε σήμερα με απώλειες 0,9%, στα 49,48 δολ. ανά βαρέλι, μία ημέρα αφότου είχε ανέλθει σε υψηλά επτά εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις προοπτικές μια επέκτασης της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για περικοπή της παραγωγής κατά 1,8 εκα. βαρέλια την ημέρα.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης