Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 4% στο bitcoin μετά την «επίθεση» του μεγαλοεπενδυτή Dalio – Υποχωρεί 3% το ethereum

tags :
Πτώση 4% στο bitcoin μετά την «επίθεση» του μεγαλοεπενδυτή Dalio – Υποχωρεί 3% το ethereum
Επίσης, εκνευρισμό έχει προκαλέσει η είδηση πως οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να κλείσουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων 
Η νέα επίθεση κατά του κλάδου ψηφιακού νομισμάτων ήρθε σήμερα (19 Σεπτεμβρίου 2017) από τον μεγαλοεπενδυτή Ray Dalio, προκαλώντας νευρικότητα στους επενδυτές του bitcoin και του ethereum, των δύο επικρατέστερων κρυπτονομισμάτων.
Ως αποτέλεσμα, περί τις 23:10, ο «βασιλιάς» των ψηφιακών νομισμάτων καταγράφει πτώση 4,1%, στα 3.898,3 δολάρια ανα τεμάχιο χάνοντας το ψυχολογικό όριο των 4.000 δολαρίων, ενώ, την ίδια στιγμή, το ethereum υποχωρεί κατά 3,1%, στα 283,5 δολάρια.
«Δεν μπορείς να κάνεις πολλές συναλλαγές με το bitcoin.
Δεν μπορεί να το ξοδέψεις εύκολα.
Δεν είναι αποτελεσματική αποθήκη πλούτου διότι έχει αστάθεια σε αντίθεση με τον χρυσό...
Το bitcoin είναι μια πολύ κερδοσκοπική αγορά.
Το bitcoin είναι φούσκα», δήλωσε ο ιδρυτής της Bridgewater Associates, μια εβδομάδα αφού ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan, Jamie Dimon, χαρακτήρισε το κρυπτονόμισμα «απάτη».





Επίσης, εκνευρισμό έχει προκαλέσει σήμερα στον κλάδο η είδηση πως οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές λαμβάνουν μέτρα για να κλείσουν τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη χώρα και να απαγορεύσουν τις συναλλαγές, προκειμένου να περιορίσουν τους οικονομικούς κινδύνους.
Ειδικότερα, όλες οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που εδρεύουν στο Πεκίνο έπρεπε να σταματήσουν την εγγραφή νέων χρηστών μέχρι τα μεσάνυχτα στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 και να ενημερώσουν δημοσίως τους χρήστες για το πότε θα κλείσουν επισήμως, σύμφωνα με έγγραφο που εκδόθηκε από τις τοπικές ρυθμιστικές αρχές.
Οι αρχές ζήτησαν από όλες τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που τελούν υπό την αιγίδα της να υποβάλουν λεπτομερή σχέδια για την έξοδο τους από την αγορά μέχρι τις 6 μ.μ. στις 20 Σεπτεμβρίου 2017,
Η κεφαλαιοποίηση, περί τις 23:20:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης