Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοτζιάς: Ο Ελληνισμός πρέπει να παλεύει ενωμένoς για να έχει τις λύσεις που επιθυμεί

Κοτζιάς: Ο Ελληνισμός πρέπει να παλεύει ενωμένoς για να έχει τις λύσεις που επιθυμεί
Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά "αγαστή και εξαίρετη", και επισήμανε πως «η γραμμή είναι πάντοτε ενιαία»
«Ο Ελληνισμός πρέπει πάντοτε να παλεύει ενωμένα κι έτσι θα πάρει τις λύσεις που θέλουμε κι επιθυμούμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο περιθώριο της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη στη Νέα Υόρκη.
Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και ο ηγέτης της Κύπρου συναντήθηκαν για μισή ώρα σήμερα 19 Σεπτεμβρίου 2017 στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 72ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Με ενιαία γραμμή προχωράνε Αθήνα και Λευκωσία στο Κυπριακό, όπως διαμήνυσαν από κοινού μετά την ημίωρη συνάντησή τους.
Συνεχίζοντας στο ίδιο πνεύμα, ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε τη συνεργασία του με τον κ. Κοτζιά "αγαστή και εξαίρετη", και επισήμανε πως «η γραμμή είναι πάντοτε ενιαία».
Σημείωσε χαριτολογώντας προς τους δημοσιογράφους πως «τις παρεξηγήσεις πάντα εσείς τις δημιουργείτε», απαντώντας στο ερώτημα αν οι όποιες παρεξηγήσεις ξεπεράστηκαν κι αν υπάρχει ενιαία γραμμή.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρόντες στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ το τελευταίο δεκάλεπτο η συνομιλία διεξήχθη μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και των δύο υπουργών Εξωτερικών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χρακτήρισε τη συζήτηση με τον κ. Αναστασιάδη "για άλλη μία φορά χρήσιμη και παραγωγική".
«Έκανα" πρόσθεσε "μία ενημέρωση για τη συζήτηση που είχα με το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, ο οποίος είναι στη διάθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θέλει κι εκείνος - όπως θέλουμε κι ο Πρόεδρος κι εγώ πάντα σε αγαστή συνεργασία - να υποστηρίξει μία λύση για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό» σημείωσε ο κ. Κοτζιάς.
Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η λύση αυτή πρέπει να είναι στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των αρχών του ΟΗΕ και προσέθεσε καταληκτικά:
«Νομίζω ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και οι διεθνείς δυνάμεις έχουν αντιληφθεί ότι η Κύπρος δεν μπορεί να στηρίζεται ούτε σε εγγυήσεις τρίτων χωρών ούτε σε παρεμβατικά δικαιώματα. Και αυτό είναι ένα από τα πολλά κεκτημένα που μαζί κατορθώσαμε να κερδίσουμε στο Κραν Μοντανά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης