Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο Trump χρησιμοποιεί χρήματα από δωρεές πολιτών για να πληρώσει τους δικηγόρους του

tags :
Reuters: Ο Trump χρησιμοποιεί χρήματα από δωρεές πολιτών για να πληρώσει τους δικηγόρους του
Ο Donald Trump διαθέτει περιουσία 3,7 δισ. δολαρίων...
Ο Αμερικανός Πρέοδρος Donald Trump χρησιμοποιεί χρήματα που δωρήθηκαν για την εκστρατεία επανεκλογής του, αλλά και την Εθνική Ρεπουμπλικανική Επιτροπή (RNC), για να πληρώσει τους δικηγόρους του που έχουν αναλάβει την υπόθεση για την υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα όσα δήλωσαν στο Reuters δύο άτομα εξοικειωμένα με το θέμα.
Βέβαια, όπως διευκρινίζει το πρακτορείο, η νομοθεσία επιτρέπει τα παραπάνω.
Το ζήτημα ωστόσο είναι ηθικό, καθώς ο Donald Trump διαθέτει περιουσία 3,7 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τέλος του 2016.
Αν και οι προηγούμενοι υποψήφιοι Πρόεδροι χρησιμοποίησαν τα εν λόγω κεφάλαια για να πληρώσουν συνήθη νομικά ζητήματα, ο Ρεπουμπλικάνος θα είναι ο πρώτος Πρόεδρος των Η.Π.Α. που θα τα έχει χρησιμοποιήσει για να καλύψει τα έξοδα για μία τόσο σοβαρή και δαπανηρή έρευνα.
Ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα, δήλωσε ότι οι πρώτες πληρωμές, το ποσό των οποίων το Reuters δεν μπόρεσε να προσδιορίσει, έχουν ήδη γίνει και θα δημοσιοποιηθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2017.
Ο John Dowd, δικηγόρος του Trump, αρνήθηκε να σχολιάσει, απαντώντας στο πρακτορείο πως «δεν σας αφορά το θέμα».
Ένας εκπρόσωπος της RNC αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.
Η καμπάνια του Trump έχει καταβάλει τους τελευταίους μήνες -επιπλέον- στην δικηγορική εταιρεία Jones Day σχεδόν 4 εκατ. δολάρια, κυρίως για συνήθη νομικά έξοδα, συμβάσεις προμηθευτών κλπ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης