Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σήμερα (20/09) οι αποφάσεις της Fed

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Σήμερα (20/09) οι αποφάσεις της Fed
H Federal Reserve θα ανακοινώσει απόψε τις αποφάσεις της για τα αμερικανικά επιτόκια
Στάση αναμονής τηρούν οι επενδυτές στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς η Federal Reserve θα ανακοινώσει απόψε τις αποφάσεις της για τα αμερικανικά επιτόκια.
Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,10% στις 7.281 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,04% στις 12.567 μονάδες.
Στις 5.240 μονάδες με οριακή άνοδο 0,06% διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί οριακά 0,02% στις 382,08 μονάδες.
Η προσοχή είναι στραμμένη και στις επιχειρηματικές συμφωνίες, με τη μετοχή της χαλυβουργίας Thyssenkrupp να ενισχύεται κατά 5% αφού κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνιά με την ινδική Tata Steel για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών τους δραστηριοτήτων χάλυβα μέσω κοινοπραξίας.
Ένα ιστορικό ταξίδι προς το άγνωστο αναμένεται να ξεκινήσει για την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), καθώς η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει σήμερα (20/9/2017) ότι αρχίζει να συρρικνώνει τον ύψους 4,5 τρισ. δολ. ισολογισμό της, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της πολιτικής της.
Ο ισολογισμός των 4,5 τρισ. είναι ένα χαρτοφυλάκιο κυρίως κυβερνητικού χρέους που η κεντρική τράπεζα συσσώρευσε κατά τη διάρκεια της κρίσης, σε μια προσπάθεια να πιέσει χαμηλότερα τα μακροπρόθεσμα κόστη δανεισμού και να στηρίξει την οικονομία και τις χρηματοπιστωτικές αγορές – μια πολιτική που είναι ευρέως γνωστή ως ποσοτική χαλάρωση (QE).
Η Fed δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, με τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να θέλουν να δουν πιο ξεκάθαρες ενδείξεις για την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, ακόμα και μετά τη σημαντική άνοδο του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο του 2017 στο 1,9%, πολύ κοντά στον στόχο της Fed για 2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης