Διεθνή

Dastis (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Οι Καταλανοί αυτονομιστές κάνουν χρήση πρακτικών Ναζί για το παράνομο δημοψήφισμα

Dastis (ΥΠΕΞ Ισπανίας): Οι Καταλανοί αυτονομιστές κάνουν χρήση πρακτικών Ναζί για το παράνομο δημοψήφισμα
Οι αυτονομιστές ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές τους να εκφοβίζουν τους αντιπάλους τους είπε ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας
Εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ισπανία με αφορμή τα γεγονότα στην Καταλονία και το σχεδιαζόμενο για την 1η Οκτωβρίου δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της από την Ισπανία.
Ύστερα από την «κατάληψη» του υπ. Οικονομικών της Καταλονίας από την ισπανική Εθνοφυλακή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Alfonso Dastis έριξε «λάδι στην φωτιά», υπογραμμίζοντας ότι οι «Καταλανοί αυτονομιστές χρησιμοποιούν τακτικές των Ναζί προκειμένου να εκφοβίσουν τους αντιπάλους του πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος», το οποίο η Μαδρίτη έχει χαρακτηρίσει παράνομο και αντισυνταγμτικό.
«Τα δημοψηφίσματα είναι ένα όπλο επιλογής των δικτατόρων» είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη του ο Dastis, υποστηρίζοντας πως ο Franco είχε κάνει δύο δημοψηφίσματα πριν η Ισπανία επιστρέψει στη Δημοκρατία.
«Αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά υιοθετούν μερικές από τις πρακτικές των Ναζί επειδή τοποθετούν αφίσες με τα πρόσωπα δημάρχων που αντιτίθενται στο κάλεσμα τους.
Οι αυτονομιστές ενθαρρύνουν τους υποστηρικτές τους να εκφοβίζουν τους αντιπάλους τους.
Αυτό δεν είναι κάτι που συναντά κανείς σε μια Δημοκρατία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ΥΠΕΞ.
Ο Dastis αναφέρθηκε και στο θέμα του Brexit, υποστηρίζοντας πως περιμένει από την ομιλία της πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας, Theresa May στις 22 Σεπτεμβρίου να ξεκαθαρίσει αν η Μ.Βρετανία θα παραμείνει στην ενιαία αγορά ή στην τελωνειακή ένωση μετά το Brexit ακόμα και για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης