Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «αξιοσημείωτη» την ομιλία του Donald Trump στη σύνοδο του ΟΗΕ
Να θέσει ένα τέλος στην εχθρότητα που υπάρχει με τις ΗΠΑ επιθυμεί η Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα (20/9) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Lavrov, προσθέτοντας ότι περιμένει να δει με ποιον τρόπο η ομιλία του αμερικανού προέδρου Donald Trump θα μεταφραστεί σε πράξη.
Ειδικότερα, ο Lavrov, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αμερικανό ομόλογό του Rex Tillerson, δήλωσε ότι ήρθε ο καιρός οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας να βρεθούν σε ένα καλύτερο επίπεδο, μετά από ένα σημαντικά μεγάλο διάστημα που βρίσκονται σε κρίση.
«Συζητήσαμε τις διμερείς σχέσεις μας, τις οποίες και είναι σαφές ότι πρέπει να διορθώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Lavrov, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «δεν ξεκινήσαμε εμείς αυτή τη σπείρα των μη θετικών αμοιβαίων δράσεων και μας ενδιαφέρει να επιστρέψουμε τις σχέσεις μας σε μία φυσιολογική κατάσταση».
Σχολιάζοντας την ομιλία του αμερικανού προέδρου Donald Trump στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών χθες (19/9), ο Lavrov επικρότησε την επικέντρωση του Trump στην αρχή της κυριαρχίας και της ισότητας μεταξύ των διεθνών σχέσεων.
Χαρακτηρίζοντας αρχικά, την ομιλία του Trump ως «αξιοσημείωτη», ο ρώσος υπουργός πρόσθεσε ότι φαίνεται πως «στόχευε όχι μόνο στο διεθνές ακροατήριο, αλλά και στο εγχώριο».
Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να περιμένουμε να δούμε φυσικά αν αυτά τα λόγια θα μεταφραστούν σε πράξεις».
Σε ότι αφροά το ζήτημα της Β. Κορέας, ο Lavrov υπογράμμισε ότι η Μόσχα αποφεύγει να καταδικάζει και να απειλεί οποιαδήποτε χώρα, προτιμώντας να συνεργαστεί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να τις βοηθήσει να προχωρήσουν σε διάλογο.
«Πάντοντε έχουμε μία βασική αρχή, η οποία είναι να μη δαιμονοποιούμε κανένας και προστπαθούμε πάντα να κατανοήσουμε την ουσία του προβλήματος», καταλήγει ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης