Τελευταία Νέα
Διεθνή

Danske Bank: Η Fed δε θα ανακοινώσει καμία σημαντική αλλαγή παρά τον χαμηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ

tags :
Danske Bank: Η Fed δε θα ανακοινώσει καμία σημαντική αλλαγή παρά τον χαμηλό πληθωρισμό στις ΗΠΑ
Οι αναλυτές της δανέζικης τράπεζας εκτιμά ότι η Fed θα διατηρήσει σταθερές τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας
Στο γεγονός ότι η Federal Reserve δε θα προχωρήσει σε νέες διατυπώσεις για το ζήτημα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ μετά τον ολοκλήρωση της σημερινής (20/9) αναφέρθηκαν οι αναλυτές της Danske Bank, τονίζοντας ότι ο χαμηλός πληθωρισμός παραμένει το μεγαλύτερη εμπόδιο για την αύξηση των επιτοκίων.
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της δανέζικη τράπεζας, τον περασμένο Ιούλιο η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα διατύπωσε μία ακόμα πιο μετριοπαθή στάση σε ότι αφορά τη νομισματική πολιτική της, καθώς ο πληθωρισμός παρέμενε «σχετικά χαμηλότερα» από τον στόχο του 2%.
«Έκτοτε, οι προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες κινήθηκαν χαμηλότερα, αλλά τα στοιχεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή για τον Αύγουστο ήταν πιο ελπιδοφόρα, καθώς ο βασικός δείκτης αυξήθηκε κατά +0,2% σε μηνιαία βάση, γεγονός που συνιστά τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο», σχολιάζουν οι αναλυτές της Dankse Bank.
«Οι ανακοινώσεις της Fed δε διαφοροποιούνται από συνάντηση σε συνάντηση και δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στη συνάντηση αυτή», υπογραμμίζει η τράπεζα, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχει κίνδυνος για την υιοθέτηση μίας ακόμα πιο μετριοπαθούς στάσης».
Παράλληλα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Fed θα εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί «στενά» τον πληθωρισμό, ενώ προσθέτουν ότι περισσότερο ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει στη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
«Ωστόσο, αν ο πληθωρισμός συνεχίσει να είναι απογοητευτικός και η αγορά εργασίας εξακολουθεί να είναι σφιχτή, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για την ίδια να δικαιολογήσει τις παλιότερες πεποιθήσεις της», αναφέρει η Danske Bank.
Οι αναλυτές της τράπεζας καταλήγουν λέγοντας ότι δεν περιμένουν σημαντικές αλλαγές στις δηλώσεις τους σε ότι αφορά την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και την αγορά εργασίας στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης