Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έχουμε στρατιωτικές επιλογές αλλά προτιμούμε μία διπλωματική λύση με τη Β. Κορέα

ΗΠΑ: Έχουμε στρατιωτικές επιλογές αλλά προτιμούμε μία διπλωματική λύση με τη Β. Κορέα
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nicky Haley, τονίζει ότι αμερικανός πρόεδρος Donald Trump «δεν επιθυμεί πόλεμο»
Στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ, αν και έχουν πολλές στρατιωτικές επιλογές προτιμούν μία διπλωματική επίλυση της κρίσης με τη Βόρεια Κορέα, αναφέρθηκε σήμερα (20/9) η πρέσβειρα της χώρας στον ΟΗΕ, Nicky Haley, επιχειρώντας να κατευνάσει τους τόνους που ύψωσε λίγες ώρες πριν για ακόμα μία φορά ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δίκτυο CBS, η Haley τόνισε πως «οι ΗΠΑ έχουν πολλές στρατιωτικές επιλογές, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα βήματα τα οποία οδηγούν σε αυτές», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι η Ουάσινγκτον προτιμά «μία διπλωματική λύση καθώς ο Trump δεν επιθυμεί πόλεμο».
Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (19/9) ομιλίας του ενώπιω του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κατέστησε σαφές ότι «εάν οι ΗΠΑ χρειαστεί να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους, τότε δε θα έχουμε άλλη επιλογή από το να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».
Παράλληλα, η αμερικανίδα πρέσβειρα αναφέρθηκε και στα επικριτικά σχόλια του Trump για το Ιράν και την πυρηνική συμφωνία, διευκρινίζοντας ότι «δεν αποτελούν ένδειξη ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία, αλλά ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι ευχαριστημένες με αυτήν».
Σε ότι αφορά τον πρόεδρο του Ιράν, Hassan Rouhani, η Haley δήλωσε ότι «οφείλει να αρχίσει να ακολουιεί τους κανόνες και να σταματήσει το λαθρεμπόριο όπλων, τη στήριξη της τρομοκρατίας και τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων».
Υπενθυμίζουμε ότι ο Trump, ο οποίος καλείται να επανεξετάσει τη συμφωνία με το Ιράν στις 15 Οκτωβρίου, αποκάλεσε το καθεστώς της Τεχεράνης «διεφθαρμένη δικτατορία» η οποία έχει ως στόσο την αποσταθεροποίηση της Μέσης Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης