Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων Fed

Οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα στη Wall Street, εν αναμονή των αποφάσεων Fed
Στις δηλώσεις Yellen το «βλέμμα» των επενδυτών, για διευκρινίσεις σχετικά με τη μείωση του ισολογισμού 
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (20/9/2017) η Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Η Fed δεν αναμένεται να ανακοινώσει κάποια νέα αύξηση των επιτοκίων της, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της, ύψους 4,5 τρισ. δολ., ενδεχομένως από τον Οκτώβριο.
Επίσης, το «βλέμμα» των επενδυτών στρέφεται και στις δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, μετά τις ανακοινώσεις της κεντρικής τράπεζας.
Έτσι, περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν μόλις κατά 0,01%, στις 22.373,00 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,03% και κινείτο στις 2.507,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,09% χαμηλότερα, στις 6.455,22 μονάδες.



Οι επενδυτές θα αναζητήσουν επίσης ενδείξεις σχετικά με τα επόμενα βήματα νομισματικής πολιτικής της Fed, προσπαθώντας να καταλάβουν εάν η κεντρική τράπεζα προτίθεται να προβεί σε μια περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.
Ενώ μέχρι πρότινος οι επενδυτές δεν ανέμεναν μια τρίτη αύξηση των επιτοκίων εντός του 2017, τα πρόσφατα ισχυρά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ, που έδειξαν άνοδό του στο 1,9% τον Αύγουστο του 2017, αύξησαν τις προσδοκίες για μια νέα κίνηση από τη Fed.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, οι επενδυτές βλέπουν τώρα πιθανότητα 56% για μια νέα αύξηση των επιτοκίων μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή και τις εξελίξεις στην ένταση Δύσης-Βόρειας Κορέας, μετά και τις νέες απειλές που «εκτόξευσε» χθες (19/9) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά της Πιονγκγιάνγκ, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Αν οι ΗΠΑ απειληθούν δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά ο Trump.
Αναφερόμενος στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong-Un, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε «ο rocket man βρίσκεται σε αποστολή αυτοκτονίας τόσο για τον εαυτό του όσο και για το καθεστώς του».
Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος και CEO της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, χαρακτήρισε «τρελούς» όσους μιλάνε με απαισιοδοξία για τις προοπτικές των ΗΠΑ μακροπρόθεσμα, ενώ προέβλεψε ότι ο δείκτης Dow Jones θα «ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο» σε 100 χρόνια, από το χθεσινό (19/9) κλείσιμο του δείκτη τις 22,370.80 μονάδες.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται ανοδικά για ακόμα μία μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚ παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τήρησης της συμφωνίας για τις περικοπές, την ίδια στιγμή που η πρόσφατη άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ αποδείχθηκε μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις.
Περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 1,2%, στα 50,5 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,5% υψηλότερα, στα 56 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης