Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι χώρες – μέλη του ΟΗΕ υπογράφουν τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων

Οι χώρες – μέλη του ΟΗΕ υπογράφουν τη συνθήκη απαγόρευσης των πυρηνικών όπλων
Η συνθήκη εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2107, από τα δύο τρίτα των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ μετά από μήνες συνομιλιών, την οποία οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι δεν ενέκριναν
Δεκάδες χώρες - μέλη του ΟΗΕ, υπέγραψαν τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, εν μέσω εντάσεων σχετικά με τις πυρηνικές δοκιμές και τις δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας.
Οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλες χώρες μποϊκοτάρουν το γεγονός, στην ετήσια συνάντηση των κορυφαίων ηγετών των Ηνωμένων Εθνών.
Η συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών όπλων θα τεθεί σε ισχύ σε 90 ημέρες μετά την επικύρωσή της από 50 χώρες.
Μόνο μερικά κράτη έπρεπε να δώσουν την συγκατάθεσή τους.
"Υπάρχουν περίπου δεκαπέντε χιλιάδες πυρηνικά όπλα.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε, να θέσουν σε κίνδυνο τον κόσμο μας και το μέλλον των παιδιών μας ", δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Guterres καθώς άνοιξε τη συνθήκη για υπογραφή.
Νωρίτερα το Σεπτέμβριο, η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε το έκτο και μεγαλύτερο τεστ πυρηνικού πυραύλου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017, στα 193 κράτη-μέλη, ότι αν απειληθούν, οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν εντελώς» τη χώρα των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων και θα καταδικάσουν τον αρχηγό τους Kim Jong Un ως «άνθρωπο των πυραύλων».
Η συνθήκη εγκρίθηκε τον Ιούλιο 2107, από τα δύο τρίτα των 193 κρατών μελών του ΟΗΕ μετά από μήνες συνομιλιών, την οποία οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και άλλοι δεν ενέκριναν.
Αντ 'αυτού, υποσχέθηκαν δέσμευση για μια δεκαετή συνθήκη περί μη διάδοσης πυρηνικών όπλων, η οποία αποσκοπεί στην αποτροπή της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων και της τεχνολογίας τους.
Οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία συγκαταλέγονται μεταξύ των εννέα χωρών που πιστεύεται ότι διαθέτουν πυρηνικά όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης