Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Amazon αναθεωρεί την ιστοσελίδα της, επειδή αλγόριθμος προτείνει… συστατικά για κατασκευή βόμβας

tags :
Η Amazon αναθεωρεί την ιστοσελίδα της, επειδή αλγόριθμος προτείνει… συστατικά για κατασκευή βόμβας
Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, εξετάζουμε την ιστοσελίδα μας, για να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα προϊόντα, προτείνονται με τον κατάλληλο τρόπο
Η Amazon προχωράει σε αναθεώρηση της ιστοσελίδας της μετά από έρευνα που διαπίστωσε, ότι οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν τα συστατικά για να κατασκευάσουν βόμβα, χρησιμοποιώντας τα links "Συχνά αγοράζονται μαζί" και "Πελάτες που αγόρασαν αυτό αγόρασαν επίσης".
Τα News Channel 4 της Βρετανίας ανακάλυψε ότι ο αλγόριθμος του online λιανοπωλητή, προτείνει στοιχεία που θα μπορούσαν να αγοραστούν για την παραγωγή εκρηκτικών προϊόντων, ημέρες μετά την έκρηξη μιας οικιακής βόμβας στο δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου.
Τα συστατικά, τα οποία είναι νόμιμα να αγοραστούν, συμπεριλήφθηκαν στην ενότητα "Συχνά αγοράζονται μαζί " στις λίστες χημικών ουσιών, δήλωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.
Άλλα υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βόμβας, όπως ρουλεμάν με σφαιρίδια, συστήματα ανάφλεξης και πυροκροτητές, ήταν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα και ορισμένα από αυτά προτάθηκαν με τις χημικές ουσίες, από το link "Πελάτες που αγόρασαν αυτό το στοιχείο αγόρασαν επίσης ", δήλωσε το Channel 4.
"Όλα τα προϊόντα που πωλούνται στην Amazon πρέπει να τηρούν τις οδηγίες μας και πουλάμε μόνο προϊόντα που συμμορφώνονται με τους νόμους του Μεγάλης Βρετανίας", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.
"Λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, εξετάζουμε την ιστοσελίδα μας, για να διασφαλίσουμε ότι όλα αυτά τα προϊόντα, προτείνονται με τον κατάλληλο τρόπο".
Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται στενά με τις αστυνομικές αρχές και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, όταν προκύπτουν περιπτώσεις στις οποίες μπορεί να βοηθήσει τις έρευνές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης