Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης διαφωνία Merkel με την επιθετική ρητορική του Trump για τη Β. Κορέα - Υπέρ διπλωματικής λύσης

Πλήρης διαφωνία Merkel με την επιθετική ρητορική του Trump για τη Β. Κορέα - Υπέρ διπλωματικής λύσης
Συνέντευξη της Γερμανίδας καγκελάριου στη Deutsche Welle
Την πλήρη διαφωνία της με τις πρόσφατες δηλώσεις του Donald Trump ενάντια στη Β. Κορέα και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Σε συνέντευξή της στη Deutsche Welle η Merkel, σχολιάζοντας τη δήλωση Trump ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να «καταστρέψουν πλήρως τη Β. Κορέα», εάν υπάρξει κλιμάκωση της έντασης, τόνισε «είμαι ενάντια σε τέτοιου είδους απειλές.
Εκφράζοντας τόσο την προσωπική μου άποψη όσο και την άποψη της κυβέρνησης πρέπει να πως ότι θεωρούμε απολύτως ακατάλληλη μία στρατιωτική λύση και είμαστε υπέρ της εξεύρεσης λύσης μέσω της διπλωματικής οδού».
Προσέθεσε ότι είναι υπέρ της επιβολής κυρώσεων οι οποίες μπορεί να γίνουν περισσότερο αυστηρές εάν υπάρξει κλιμάκωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι έχει ενημερώσει και τηλεφωνικά τον Αμερικανό πρόεδρο για τις απόψεις της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τη Merkel η Γερμανία –και εξαιτίας των πολύ καλών σχέσεων που έχει με Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και ΗΠΑ- είναι μία εκ των χωρών που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Δύσης και Β. Κορέας.
«Ακόμη και εάν αυτή η σύγκρουση πραγματοποιείται πολύ μακριά από τη Γερμανία, σαφώς μας επηρεάζει.
Λάβαμε μέρος και στις διαπραγματεύσεις για το Ιράν, όπου καταλήξαμε σε συμφωνία.
Ήταν μία σωστή κίνηση.
Μπορεί οι διαπραγματεύσεις να διήρκησαν αρκετά χρόνια, αλλά στο τέλος κατέληξαν στο να υπάρξει περιορισμός του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.
Νομίζω ότι πρέπει να διατηρήσουμε ανάλογη στάση –σε συνεργασία με Κίνα, Ρωσία αλλά και ΗΠΑ- και σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Β. Κορέας», υποστήριξε η Merkel.
Πάντως φρόντισε να υπογραμμίσει ότι δεν προτίθεται να έχει απευθείας συνομιλίες με τον πρόεδρο της Β. Κορέας, Kim Jong Un, καθώς «αυτό δεν αποτελεί μέρος της ατζέντας. Δεν πρόκειται να προχωρήσω σε κινήσεις για τις οποίες δεν έχει υπάρξει συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης