Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτή εικόνα και οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή Fed

Μεικτή εικόνα και οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν αναμονή Fed
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,04% χαμηλότερα, στις 381,98 μονάδες
Με μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές έκλεισαν σήμερα (20/9/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) αναμένεται να ανακοινώσει απόψε τις αποφάσεις της για τα επιτόκια και τον ισολογισμό της.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,04% χαμηλότερα, στις 381,98 μονάδες.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες 0,05%, στις 7.271,95 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε κατά 0,06%, στις 12.569,17 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,08% υψηλότερα, στις 5.241,66 μονάδες.
Η Fed αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι θα αρχίσει να συρρικνώνει τον ύψους 4,5 τρισ. δολ. ισολογισμό της, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της πολιτικής της, πιθανώς από τον Οκτώβριο.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αναμένεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, με τους αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας να θέλουν να δουν πιο ξεκάθαρες ενδείξεις για την ανοδική πορεία του πληθωρισμού, ακόμα και μετά τη σημαντική άνοδο του αμερικανικού δείκτη τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο του 2017 στο 1,9%, πολύ κοντά στον στόχο της Fed για 2%.



Μια απόσυρση της Fed από το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) σε μια παρόμοια κίνηση.
Ο Klaas Knot, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EKT και διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας, δήλωσε σήμερα ότι η ανατίμηση του ευρώ αντικατοπτρίζει μια ισχυρότερη οικονομία στην Ευρωζώνη, κάτι που στηρίζει τις εκκλήσεις προς την ΕΚΤ να απομακρυνθεί από την πρωτόγνωρη πολιτική μέτρων τόνωσης.
Την ίδια ώρα, η προσοχή είναι στραμμένη και στις επιχειρηματικές συμφωνίες, με τη μετοχή της γερμανικής χαλυβουργίας Thyssenkrupp να ενισχύεται κατά 2%, αφού κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με την ινδική Tata Steel για τη συγχώνευση των ευρωπαϊκών τους δραστηριοτήτων χάλυβα μέσω κοινοπραξίας, δημιουργώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία στην Ευρώπη μετά την ArcelorMittal.
Οι επενδυτές παρακολούθησαν και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Βρετανίας, που έδειξαν μια σημαντική άνοδο 1% σε μηνιαία βάση για τον Αύγουστο του 2017, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν ο κλάδος να ενισχυθεί μόλις κατά 0,3%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί μετά τις νέες απειλές που «εκτόξευσε» χθες (19/9) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κατά της Βόρειας Κορέας, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
«Αν οι ΗΠΑ απειληθούν δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να καταστρέψουν ολοκληρωτικά την Βόρεια Κορέα», είπε χαρακτηριστικά ο Trump.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης