Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taurus Wealth Advisors: Γιατί οι αμερικανικές τράπεζες φοβούνται το Bitcoin

tags :
Taurus Wealth Advisors: Γιατί οι αμερικανικές τράπεζες φοβούνται το Bitcoin
Οι τράπεζες θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια ακατανόητη επένδυση εξαιτίας της μεταβλητότητάς τους και της αδυναμίας τους να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αποθήκευσης πλούτου
Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των αμερικανικών τραπεζών είναι "πολύ φοβισμένοι" απέναντι στο bitcoin, σύμφωνα τον CEO της Taurus Wealth Advisors, Rainer Michael Preiss.
Μιλώντας στο CNBC ανέφερε ότι οι τράπεζες θεωρούν ότι τα κρυπτονομίσματα είναι μια ακατανόητη επένδυση εξαιτίας της μεταβλητότητάς τους και της αδυναμίας τους να χρησιμοποιηθούν ως μέσο αποθήκευσης πλούτου.
Ο Preiss ωστόσο τόνισε ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν στους επενδυτές μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, δεδομένης της αβεβαιότητας από την έλλειψη διαφάνειας των τραπεζών.
"Οι ανησυχίες αφορούν το τραπεζικό σύστημα και τον ισολογισμό της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας στα 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, όπου η Fed αρνείται επισήμως τον έλεγχο", ανέφερε.
Τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν επίσης να είναι μια "συστημική αντιστάθμιση" ενάντια στον κίνδυνο πληθωρισμού των τιμών των περιουσιακών στοιχείων τα οποία οι κεντρικές τράπεζες βοήθησαν να εκτιναχθούν οι αποτιμήσεις τους στα ύψη πρόσθεσε ο Preiss.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης