Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Αδαής, παράλογη και γεμάτη μίσος η ομιλία Trump

Rouhani (πρόεδρος Ιράν): Αδαής, παράλογη και γεμάτη μίσος η ομιλία Trump
Το Ιράν θα ανταποκριθεί «αποφασιστικά και ανένδοτα» αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία 
Το Ιράν θα ανταποκριθεί «αποφασιστικά και ανένδοτα» αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από τη συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα, που επιτεύχθηκε το 2015, προειδοποίησε σήμερα (20/9/2017) ο ιρανός πρόεδρος, Hassan Rouhani.
Ο Rouhani μίλησε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, μία ημέρα μετά από την ομιλία του Donald Trump, στην οποία ο αμερικανός πρόεδρος κατήγγειλε εκ νέου τη συμφωνία που υπέγραψε ο προκάτοχός του, Barack Obama, ως την «χειρότερη ιστορικά».
Ο ιρανός πρόεδρος περιέγραψε την ομιλία Trump ως «αδαή, παράλογη και γεμάτη μίσος ρητορική» που δεν αρμόζει στην αξιοπρέπεια της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
«Θα ήταν πολύ κρίμα η συμφωνία αυτή να καταστραφεί από αδίστακτους νεοφερμένους στον κόσμο της πολιτικής», συνέχισε ο Rouhani.
«Ο κόσμος θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία», πρόσθεσε.
Ο ιρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι η χώρα του σέβεται τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα που υπέγραψε με τις μεγάλες δυνάμεις το 2015.
«Δεν έχουμε εξαπατήσει κανέναν, δεν έχουμε υπάρξει ανέντιμοι» στην εφαρμογή της συμφωνίας, τόνισε.
Ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος, δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο πρακτορείο Reuters ότι η Τεχεράνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα πιθανά σενάρια στην περίπτωση που ο Trump αποφασίσει την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συνθήκη.
«Παραβιάζοντας διεθνείς συμφωνίες στις οποίες έχει δεσμευτεί, η νέα αμερικανική κυβέρνηση καταστρέφει την ίδια της την αξιοπιστία και υπονομεύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς την ίδια», κατέληξε ο ιρανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης