Τελευταία Νέα
Διεθνή

Taz.de: Γιατί οι Έλληνες αναμένουν με αγωνία τις γερμανικές εκλογές

Taz.de: Γιατί οι Έλληνες αναμένουν με αγωνία τις γερμανικές εκλογές
Η «αγωνία» στην Ελλάδα έγκειται στο ποια κόμματα θα απαρτίσουν τον νέο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία
Το μεγάλο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για τις γερμανικές εκλογές και κυρίως για την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα «οι Έλληνες αναμένουν ότι στις γερμανικές εκλογές θα επικρατήσει το… λιγότερο κακό».
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «Οι Έλληνες παρακολουθούν κάθε πολιτική αλλαγή στη Γερμανία.
Μετά από την πικρή εμπειρία της κρίσης χρέους, τελικά έχουν αποδεχθεί ότι το μέλλον τους κρίνεται περισσότερο στο Βερολίνο και λιγότερο στην Αθήνα.
Όταν τα ποσοστά του Martin Schulz ήταν υψηλά υπήρξε η ελπίδα ότι θα δοθεί τέλος στην πολιτική λιτότητας που επιβάλλει ο Schäuble.
H κυβέρνηση Τσίπρα εκτιμούσε ότι μία κυβερνητική αλλαγή στο Βερολίνο θα βοηθούσε στην επίτευξη του στόχου για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Η τελευταία τους ελπίδα είναι ότι στην επόμενη κυβέρνηση υπό την Merkel, τον τόνο δεν θα το δώσουν οι Φιλελεύθεροι (FDP), ο ηγέτης των οποίων, Christian Lindner, τάσσεται υπέρ του Grexit.
Παράλληλα ανησυχία προκαλεί και η ενίσχυση της δύναμης του AfD, στελέχη του οποίου έχουν εκφράσει την περηφάνια τους για τα «επιτεύγματα» των Γερμανών στρατιωτών κατά τη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.
Αυτά τα «επιτεύγματα» ήταν θηριωδίες και μία επακόλουθη απίστευτη καταστροφή τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Σαφώς τέτοιου είδους δηλώσεις επαναφέρουν στη μνήμη των ανθρώπων το άσχημο πρόσωπο της Γερμανίας.
Και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης