Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple νιώθει «έντονα» τον ανταγωνισμό στα κινητά τηλέφωνα από τις κινεζικές εταιρείες

tags :
Η Apple νιώθει «έντονα» τον ανταγωνισμό στα κινητά τηλέφωνα από τις κινεζικές εταιρείες
Η ταχεία ανάπτυξη των κινέζων κατασκευαστών, ενισχύθηκε από τις ισχυρές εγχώριες πωλήσεις, ενώ τώρα εξάγουν το 40% των smartphone, νούμερο σχεδόν διπλάσιο από ότι πριν από τρία χρόνια
Η σχετικά αργή καινοτομία της Apple στα iPhone, δίνει στους ανταγωνιστές από την Ασία, την καλύτερη ευκαιρία να κατακτήσουν τις ανεπτυγμένες αγορές, τους εμπόρους λιανικής και τους καταναλωτές, χάρη στα καλύτερα design και τις χαμηλότερες τιμές.
Η Apple ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα τα νέα iPhones με ασύρματη φόρτιση, οθόνη από άκρη έως άκρη της συσκευής και διπλές κάμερες - όλες τις λειτουργίες που διατίθενται ήδη σε κινητά τηλέφωνα από κινεζικές Huawei, Oppo και τη Samsung.
Ενώ η Apple πρέπει να πείσει τους αγοραστές να δώσουν σχεδόν 1.000 δολάρια για το high-end μοντέλο της, οι ανταγωνίστριες στοχεύουν στην αγορά πολυτελείας, προσφέροντας παρόμοια χαρακτηριστικά με λιγότερα χρήματα.
Οι Κινέζοι, που θεωρούνταν ότι έφτιαχναν φτηνά τηλέφωνα με τεχνολογία την οποία αντέγραφαν, έχουν βελτιώσει την ποιότητά τους και τώρα ελέγχουν σχεδόν το 50% της αγοράς κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.
Με τη ύπαρξη χαρακτηριστικών υψηλών προδιαγραφών σε προσιτές συσκευές και με το συνδυασμό marketing, διαφήμισης και λιανικής πώλησης, έχουν κερδίσει επίσης πιστούς οπαδούς της Apple.
"Η Huawei θεωρείται ανταγωνιστής της Apple και της Samsung (καλύπτοντας όλα τα σημαντικά σημεία τιμών και κάνοντας μεγάλες επενδύσεις στο marketing και τις πωλήσεις)", δήλωσε εκπρόσωπος της MediaMarktSaturn, του μεγαλύτερου λιανοπωλητή ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη.
Είπε ότι η Huawei, η ZTE, η Lenovo και η TCL, όλες κινεζικές, συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων 10 καλύτερων smartphones στα καταστήματά της.
Η ταχεία ανάπτυξη των κινέζων κατασκευαστών, ενισχύθηκε από τις ισχυρές εγχώριες πωλήσεις, ενώ τώρα εξάγουν το 40% των smartphone, νούμερο σχεδόν διπλάσιο από ότι πριν από τρία χρόνια.
Η Huawei, της οποίας οι αποστολές smartphone στην Ευρώπη αυξήθηκαν πάνω από 50% κατά το α΄ 6μηνο του 2017, είναι έτοιμη να ξεπεράσει την Apple ως ο δεύτερος μεγαλύτερος πωλητής κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως.
Η αισιοδοξία της κινεζικής εταιρείας εμφανίστηκε σε μια σύντομη διαφήμιση βίντεο στο Facebook μπροστά από το λανσάρισμά της "RealAIphone", χρησιμοποιώντας έναν κλόουν για να διασκεδάσει το χαρακτηριστικό αναγνώρισης προσώπου της Apple που ξεκλειδώνει το νέο iPhone.
Η Huawei σχεδιάζει να αποκαλύψει το κορυφαίο τηλέφωνο Mate 10 στις 16 Οκτωβρίου 2017, με τεχνητή νοημοσύνη, όπως άμεση μετάφραση και αναγνώριση εικόνων.
Και οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης υποθέτουν ότι το τηλέφωνο θα έχει οθόνη από άκρη σε άκρη της συσκευής και θα είναι πιο φθηνό από το iPhone.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης