Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Συνωστισμός» στον κλάδο αυτο-οδηγούμενων οχημάτων – Νέα συνεργασία, BlackBerry με Delphi Automotive

tags :
«Συνωστισμός» στον κλάδο αυτο-οδηγούμενων οχημάτων – Νέα συνεργασία, BlackBerry με Delphi Automotive
Η BlackBerry συνεργάζεται ήδη με τη Ford για την παροχή λογισμικού, ενώ η Delphi έχει ανακοινώσει συνεργασία με τη Mobileye της Intel
Η πασίγνωστη τεχνολογική BlackBerry ανακοίνωσε σήμερα (20 Σεπτεμβρίου 2017) την έναρξη συνεργασίας με την Delphi Automotive, προκειμένου να παράσχει το λογισμικό στην -εδρεύουσα στη Μεγάλη Βρετανία- αυτοκινητοβιομηχανία για τα αυτο-οδηγούμενα οχήματα χαμηλού κόστους, που θα λανσάρει στην αγορά από το 2019.
Η αμερικανική BlackBerry συνεργάζεται ήδη με τη Ford Motor για την παροχή λογισμικού αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων, ενώ η Delphi έχει ανακοινώσει συνεργασία με τη Mobileye της Intel.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, οι μετοχές της BlackBerry στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν «ράλι» έως 8,6%.
Πριν δύο ημέρες, οι Intel και Waymo (θυγατρική της Alphabet, μητρικής της Google!) γνωστοποίησαν πως θα συνεργαστούν για τον σχεδιασμό της υπολογιστικής πλατφόρμας που θα επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα να επεξεργάζονται πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο.
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μικρό-τσιπς στον κόσμο είχε καταστήσει σαφείς τις προθέσεις της από τον Μάρτιο 2017, όταν εξαγόρασε -έναντι 15 δισ. δολαρίων- τη Mobileye, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα ανακοίνωσε πως οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με τη BMW και τη Fiat-Chrysler για την ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενων οχημάτων!
Έμμεσα, η Intel συμμετείχε από το 2009 στον κλάδο, παράχοντας μικρο-τσιπς στη Google για τη δοκιμή οχημάτων, ωστόσο στη συνέχεια η δεύτερη στράφηκε στη Fiat Chrysler Automobiles.
Μέσα στον Σεπτέμβριο, έγινε επίσης γνωστό πως και η Adobe επιθυμεί να εισέλθει στην αγορά, καθώς η γνωστή εταιρεία αποκάλυψε νέες υπηρεσίες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναλύσουν τα δεδομένα από τα οχήματα.
Η Adobe θα παρέχει αναλυτικά στοιχεία μάρκετινγκ και θα βοηθήσει στην αυτοματοποιημένη ηχητική διαφήμιση, ενισχυμένη από τη λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας που ονομάζεται Sensei.
Την ίδια στιγμή, η αμερικανική Ford έχει ανακοινώσει συμφωνία με την Amazon για κάποιες υπηρεσίες τον Ιανουάριο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης